Snapchat neemt startup in de arm tegen kopieerders

Rutger Otto
22 juli 2017, 13:26
1 min leestijd
Snapchat neemt startup in de arm tegen kopieerders

Snap heeft het Zwitserse team achter startup Strong.Codes overgenomen. Zij maken tools om softwarecode te verbergen.

Snapchat klonen

Dat schrijft Bloomberg. De startup zou stilletjes zijn overgenomen door Snapchats moederbedrijf Snap. Begin 2017 werd Laurent Balmelli al aangenomen, de ontwikkelaar die Strong.Codes mede had opgericht. Inmiddels zou ook de rest van het team naar Snap zijn verhuisd.

Het gaat om nog eens vier personen, zegt een anonieme bron. Ook hun LinkedIn-profielen bevestigen dat. Het team blijft werken in Zwitserland, maar de startup is gesloten.

Snapchat widget

Beter dan concurrenten

Snapchat zag de afgelopen tijd veel van zijn functies gekopieerd worden, met name door Facebook. Zo kregen onder meer WhatsApp en Instagram een verhaalfunctie met video’s en afbeeldingen die na 24 uur voor volgers verdwijnen.

“Als je een creatief bedrijf bent en mooie dingen maakt, moet je eraan wennen dat anderen je producten overnemen”, zei mede-oprichter van Snap Evan Spiegel tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. “Daar moet je van kunnen genieten. En ook al heeft Yahoo een zoekmachine, betekent het nog niet dat ze Google zijn.” Daarmee laat hij duidelijk doorschemeren dat de functies van Snapchat nog altijd beter zijn dan die van zijn concurrenten.

Lees ook: Welke van deze 4 apps kijken het beste af bij Snapchat?

Nieuwe Snapchat-functies

De Snapchat-app krijgt nog steeds regelmatig updates met nieuwe functies. Eerder deze maand werd bijvoorbeeld Paperclips toegevoegd waarmee urls aan de snaps gehangen kunnen worden. Daarnaast kunnen gebruikers achtergronden op foto’s veranderen en kunnen er meer stemfilters op Snapchat gekozen worden.

Ook kun je sinds kort video’s van een minuut opnemen op Snapchat. Ze worden dan wel opgeknipt in afzonderlijke filmpjes van ieder tien seconden. Vervolgens worden ze als serie op Snapchat geplaatst.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: Bloomberg
Categorie: Apps
Spotlight: Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's