Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Snapchat introduceert speciale filters voor ‘eigen gebied’

Rutger Otto
23 februari 2016, 10:36
2 min leestijd
Snapchat introduceert speciale filters voor ‘eigen gebied’

Geofilters van Snapchat verschijnen als je op een bepaalde locatie bent. Zo kun je een filter toevoegen van het Centraal Station in Rotterdam of de groeten doen vanuit Amsterdam. Straks stel je je eigen gebied en filters in.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat geofilters

Op zijn blog heeft Snapchat ‘On-Demand Geofilters’ aangekondigd. Voorheen waren er al geofilters op openbare plekken, zoals steden en buurten, maar nu kan iedereen een eigen geofilter maken. Tenminste, als je de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Canada woont, want in Nederland is de functie vooralsnog niet beschikbaar.

“Aanvankelijk ontwierpen we geofilters voor publieke plekken”, schrijft het Snapchat-team. “Maar we bleven verzoeken krijgen van Snapchat-gebruikers die een geofilter wilden voor hun bedrijf of een privé-evenement, daarom introduceren we On-Demand Geofilters.”

Een eigen filter kost geld

Hiermee is het mogelijk een eigen filter te maken in drie stappen, via een online tool. Eerst moet de gebruiker een filter maken, dat kan met plaatjes van jezelf of via Photoshop en Illustrator. Daarna kun je op een landkaartje instellen in welk gebied het geofilter actief moet zijn, zodat mensen in de buurt er gebruik van kunnen maken. Bedrijven kunnen daarmee bijvoorbeeld reclame maken, als mensen er ‘inchecken’ via Snapchat met het filter.

De laatste stap is betalen. Eigen geofilters kosten geld, zo bepaalde Snapchat. Ze zijn er vanaf vijf dollar, maar de prijs is afhankelijk van de grootte van het gebied en de tijdsduur dat het filter actief moet zijn. Na een tijdje verloopt het filter namelijk weer en moet je bijkopen om te verlengen.

Nog niet in Nederland en België

Overigens gaan de filters nog wel even langs het team van Snapchat om te voorkomen dat er bijvoorbeeld kwetsende of andere filters bijzitten die niet door de beugel kunnen. Na de review kunnen gebruikers de filters toevoegen aan snaps die ze in het ingestelde gps-gebied hebben ingesteld. Wanneer de functie naar Nederland en België komt, is onbekend. Volgens Snapchat volgen meer locaties binnenkort.

Lees meer over Snapchat

Bron: Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu