Bijna twee miljoen Nederlandse Snapchat-gebruikers

Rutger Otto
20 juli 2015, 10:32
2 min leestijd
Bijna twee miljoen Nederlandse Snapchat-gebruikers

Snapchat heeft het aantal Nederlandse gebruikers in het afgelopen jaar zien verdubbelen. Vorig jaar in juni had de dienst zo’n 900 duizend Nederlandse gebruikers, nu zijn dat er 1,9 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-gebruikers

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Daaruit blijkt dat de dienst vooral populair is onder tieners. Van de 12- tot 19-jarigen heeft 71 procent de app geïnstalleerd. Bij 20- tot 29-jarigen ligt dat precentage op 28 procent. Van de Nederlanders in de leeftijd van 50 tot 64 heeft slechts 2 procent Snapchat op zijn telefoon.

In het onderzoek van Telecompaper zijn ook andere diensten behandeld. Zo wordt de chat-functie van Facebook Messenger beter beoordeeld dan vorig jaar. 86 procent van de ondervraagden vindt de kwaliteit goed of zeer goed. Vorig jaar was dat met 81 procent iets minder. Toch blijft WhatsApp het allerbeste beoordeeld: liefst 98 procent vindt de app goed tot uitstekend in kwaliteit.

snapchat discover

Bellen niet populair

Volgens Ed Achterberg, directeur van Telecompaper, is bellen via die apps een stuk minder populair. “Mensen zijn dat fors minder tevreden over”, zegt hij. “Dat is in lijn met de lage tevredenheid over bel-apps in het algemeen en is inherent aan de manier waarop het gesprek helemaal via een dataverbinding wordt opgezet. De beller is nu niet op de hoogte van de kwaliteit van het netwerk van de ontvanger. WhatsApp en Facebook kunnen hier nog een slag in maken door vooraf aan te geven of de ontvanger over een goede dataverbinding beschikt.”

Over het onderzoek

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Telecompaper heeft de afgelopen maanden antwoorden verzameld van minstens 10.000 Nederlandse consumenten. Gebruikers werden ondervraagd over hun gebruik van mobiele telefonie, internet, tv en vaste telefoon. Ze zijn gebundeld in het Dutch Apps Market-rapport dat je zelf voor 2250 euro kunt lezen. Naast Snapchat, WhatsApp en Facebook Messenger werden bijvoorbeeld ook de apps Facetime, Instagram, Telegram en Twitter in het onderzoek meegenomen.

Lees meer over apps

Bron: Telecompaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu