‘Snapchat-gebruikers zijn dagelijks halfuur in de app’

Rutger Otto
26 maart 2016, 14:16
2 min leestijd
‘Snapchat-gebruikers zijn dagelijks halfuur in de app’

Dagelijks spenderen Snapchatters ongeveer 25 tot 30 minuten aan de app. De ontwikkelaars hopen met dat gegeven nieuwe adverteerders binnen te halen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-gebruikers halfuur in de app

Snapchat is (voor veel gebruikers) geen platform met een constante stroom aan nieuwe berichten, zoals Twitter of Facebook. Foto’s, video’s en andere berichten verdwijnen na een aantal seconden en ook verhalen – die voor iedereen zichtbaar zijn – zijn na een dag verdwenen. En toch weten gebruikers gemiddeld een halfuur per dag door te brengen in de app.

Dat schrijft Business Insider op basis van een anonieme bron, later bevestigd door een woordvoerder van Snapchat. De app-makers delen die cijfers met potentiële adverteerders om ze over de streep te trekken om reclame te maken op het platform. Volgens de laatst bekende cijfers heeft Snapchat dagelijks 100 miljoen actieve gebruikers.

Lees ook: de ultieme Snapchat-gids voor beginners

snapchat apps

Reclamegeld

Onder de gebruikers zijn niet alleen mensen die naar foto’s en video’s van anderen kijken. Zo’n 60 procent van de gebruikers maakt en deelt zelf ook content, zegt Snapchat tegen adverteerders.

Volgens Business Insider hoopt Snapchat vooral reclamegeld weg te trekken van traditionele televisie-adverteerders. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat Snapchat 41 procent van alle 18- tot 34-jarigen in de Verenigde Staten bereikt. De vijftien belangrijkste tv-stations bereiken maar 6 procent van die doelgroep. Voor Snapchat en adverteerders liggen daar dus mogelijkheden.

Verdienen met nieuwe functies

Snapchat werkt de laatste tijd aan verbetering van de app en aan manieren om geld te verdienen. Eén van de nieuwste ideeën zijn de zogeheten geofilters. Daarmee wordt het voor bedrijven of gebruikers mogelijk om zelf filters in te stellen voor een bepaald gebied. Handig voor bijvoorbeeld op feestjes of als reclame voor een bedrijf. Voor deze filters moet dan wel betaald worden, de prijs is afhankelijk van hoe groot het ingestelde gebied is en hoe lang hij moet gelden.

Lees het laatste nieuws rondom Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu