‘Instagram lekt per ongeluk Snapchat-concurrent Bolt’

Gijs Ettes
24 juli 2014, 17:43
1 min leestijd
‘Instagram lekt per ongeluk Snapchat-concurrent Bolt’

Het lijkt erop dat Instagram op korte termijn een Snapchat-concurrent gaat uitbrengen in de vorm van Bolt. Een Instagram-gebruiker kreeg waarschijnlijk per abuis een link te zien om Bolt te downloaden, zo meldt The Verge.

Lees verder na de advertentie.

‘Bolt laat je gemakkelijk foto’s uitwisselen’

instagram_bolt
De screenshot is afkomstig van de Android-versie van Instagram.

De beschrijving bij de downloadlink, die slechts een minuut of 15 zichtbaar was, verwijst naar Bolt als een ‘one tap photo messaging’-dienst. Daarmee is het aannemelijk dat de app wat wegheeft van diensten als Snapchat en Taptalk. De link zelf leidde overigens nergens naar, maar is wel al door diverse gebruikers gezien.

Facebook, dat sinds 2012 eigenaar is van Instagram, test regelmatig in het geheim nieuwe features voor zijn iOS- en Android-apps, alvorens deze worden uitgerold. In het verleden zijn al eerder nieuwe diensten, zoals Slingshot, per abuis uitgelekt. Voordat die app werd gelanceerd, gingen geruchten dat Facebook werkte aan een Taptalk-concurrent. Toen Slingshot uiteindelijk in de App Store verscheen, had het echter meer weg van Snapchat.

Instagram werd in een van de laatste updates voorzien van een besloten chatfunctie die gebruikers in staat stelt om te kletsen en foto’s uit te wisselen.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu