De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Deze Snapchat-apps gaan niet veilig met je gegevens om

Erwin Vogelaar
8 maart 2016, 19:46
2 min leestijd
Deze Snapchat-apps gaan niet veilig met je gegevens om

Gebruik je een onofficiële Snapchat-app? Let dan goed op, want mogelijk wordt er niet veilig met je data omgegaan. Tijd om de apps te verwijderen en je wachtwoord te wijzigen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-apps

Oppassen geblazen als je een onofficiële app gebruikt voor het populaire Snapchat. Deze apps voegen doorgaans extra mogelijkheden toe aan de fotochat-app en vragen daarom altijd of je wil inloggen met je Snapchat-gegevens. Onderzoeksbedrijf Sudo Security Group stelt nu dat meerdere apps onveilige verbindingen gebruiken om deze gegevens te versturen. Ook maken de apps kopieën van de gegevens om naar een server te sturen. Dat is niet de bedoeling.

snapchat apps

De eerste app is Snapix, waarmee je afbeeldingen van je filmrol kunt uploaden naar je Snapchat Story of naar vrienden. De app verstuurt je gegevens niet alleen via een onveilige verbinding waardoor je wachtwoord bijvoorbeeld gejat kan worden als je via een open wifi-netwerk verbinding maakt, maar er wordt ook een kopie naar een eigen server gestuurd. Andere apps zijn Quick Upload en SnapBox, die beide informatie sturen naar dezelfde server: “likepotion.topranksoft.com”. Ook stuurt SnapBox om onverklaarbare reden je exacte GPS-locatie naar de server.

Staat één van deze apps op je iPhone geïnstalleerd, dan doe je er goed aan om eerst de app te verwijderen van je toestel om vervolgens je Snapchat-wachtwoord te wijzigen. Zeker dat laatste is belangrijk om te voorkomen dat iemand anders je account in handen krijgt. Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met het downloaden van onofficiële apps die je vragen om in te loggen met de gegevens van een andere app. Hierbij gaat het niet enkel om Snapchat, want er zijn ongetwijfeld meer apps die niet al te strict zijn met je veiligheid.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu