Snapchat koopt augmented reality-startup Cimagine

Rutger Otto
27 december 2016, 15:57
2 min leestijd
Snapchat koopt augmented reality-startup Cimagine

Snapchat heeft een startup overgenomen die zich bezighoudt met augmented reality. Het gaat om het Israëlische bedrijf Cimagine Media.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-aankoop

Over de aankoop van Snapchats moederbedrijf Snap Inc schrijven meerdere media, waaronder de Israëlische zakenkrant Calcalist News. Met de overname was naar schatting een bedrag van 30 tot 40 miljoen dollar gemoeid. Het afgelopen jaar zou het bedrijf ongeveer zes kleinere overnames hebben gedaan. Cimagine zou het eerste bedrijf uit Israël zijn wat Snap overneemt.

Cimagine werkt op dit moment samen met verschillende merken, zoals een meubelwinkelketen uit de VS, webwinkel Shop Direct uit het Verenigd Koninkrijk en Coca Cola. Het bedrijf is gespecialiseerd op verschillende gebieden, zoals computer vision, realtime image processing en ontwikkeling voor smartphones en marketing. Met de focus op augmented reality kan het bedrijf een extra laag over de werkelijkheid leggen.

Snapchat Wereldlenzen gebruiken

Selfiemaskers

Dat doet Snapchat natuurlijk al langer met zijn eigen camerafuncties. Dankzij AR kan de app bijvoorbeeld maskers over gezichten van gebruikers leggen als ze selfies maken. De Israëlische studio moet in gebruik blijven en in de toekomst uitgebreid worden. Wat precies de bedoeling van de overname is, is onduidelijk. De aankoop zou vooral zijn gedaan om de kennis die de werknemers hebben.

Updates en Spectacles

Snapchat is in het afgelopen jaar flink veranderd. Zo kwam de optie ‘Herinneringen’ om oudere snaps terug te vinden en werden er groepsgesprekken aan de app toegevoegd. Op het gebied van filters en selfiemaskers wisselt Snapchat vaak af, zodat het fris blijft en gebruikers steeds terugkeren.

Ook kwam Snapchat dit jaar met zijn Spectacles. Dat is een bril met een camera erin, waarmee gebruikers opnames van maximaal tien seconden per filmpje kunnen maken. De brillen waren alleen in de Verenigde Staten te koop, waar steeds op willekeurige plekken automaten opdoken waar ze te koop waren. Al snel gingen de Spectacles voor honderden dollars weg op websites als eBay. Het is onbekend of Snap de brillen in grotere batches gaat verkopen.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: Calcalist
Categorie: Apps
Thema: Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen