‘Groot aandeel Apple Watch in explosieve groei smartwatchverkoop’

In het laatste kwartaal van 2015 is de verkoop van de smartwatch geëxplodeerd, zo stelt onderzoeksbureau Strategy Analytics. De introductie van de Apple Watch eerder dat jaar heeft hier een groot aandeel in.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Smartwatchverkoop stijgt sterk dankzij Apple Watch

Maar liefst 8,1 miljoen smartwatches werden er eind vorig jaar verkocht. Dat is een stijging van 316 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. Toen gingen er ‘slechts’ 1,9 miljoen smartwatches over de toonbank. De stijging is voornamelijk toe te schrijven aan de Apple Watch, die in april 2015 werd geïntroduceerd. In 2014 waren er alleen fabrikanten als Samsung, LG en Pebble actief op de markt.

stijgende verkoop smartwatches

63 procent van alle verkochte smartwatches (5,1 miljoen) uit het laatste kwartaal van 2015 zijn afkomstig van de fabrikant uit Cupertino. Samsung volgt op afstand met een aandeel van 16 procent (1,3 miljoen). Fabrikanten van Android Wear-horloges en andere partijen zijn verantwoordelijk voor de overige 21 procent.

Onderzoeksbureau Strategy Analytics vergelijkt het aantal verkochte smartwatches ook met de verkoop van het populaire Zwitserse horloge. Hiervan werden er in het laatste kwartaal van 2015 7,9 miljoen verkocht, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar (8,3 miljoen). Het is de eerste keer dat er meer smartwatches dan Zwitserse horloges zijn verkocht.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.