De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Gemiddelde prijs van smartphones zal komende jaren nog verder stijgen’

Lars Paijmans
7 augustus 2018, 11:13
2 min leestijd
‘Gemiddelde prijs van smartphones zal komende jaren nog verder stijgen’

Als je dacht dat we met de iPhone X het hoogtepunt van smartphoneprijzen bereikt hadden, hebben we slecht nieuws: mede dankzij het succes van de X zal de prijs alleen nog maar verder stijgen.

Lees verder na de advertentie.

Smartphone prijsstijging heeft piek nog niet bereikt

Het design van de iPhone X is niet het enige wat andere smartphonemakers massaal willen kopiëren. Met het nieuwe toestel uit 2017 bewees Apple vooral dat mensen bereid zijn om meer dan duizend euro te betalen voor een smartphone, en dat is volgens een groep analisten een belangrijke verandering.

Voordat de iPhone X in de winkels lag, werd er namelijk druk gespeculeerd of Apple te ver was gegaan met het opvoeren van de prijs. De ‘magische grens van duizend euro en dollar’ is voor consumenten een flink obstakel om te nemen.

smartphone prijsstijging

CNET schrijft dat Apple deze critici inmiddels heeft bewezen dat het tegendeel waar is. Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers vertelde Tim Cook dat de iPhone X het populairste model is, met de hoogste klanttevredenheid. “De iPhone X heeft meer verkocht dan ieder ander apparaat sinds de release in november 2017”, aldus de ceo van Apple.

Daarmee heeft Apple bewezen dat mensen bereid zijn om net zoveel (of meer) te betalen voor een smartphone als voor een high-end laptop. Aan die hoge prijs verdienen de fabrikanten een flinke duit, maar het is ook noodzakelijk omdat de kosten van onderdelen, tarieven en providers zijn gestegen, en blijven stijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de Face ID-camera die de prijs van de iPhone X noodgedwongen een stuk hoger bracht.

Een goedkoper alternatief van Apple

Apple gaat dit jaar naar verwachting dan ook niet veel afwijken van de prijs met nieuwe iPhones. Al heeft het bedrijf met de iPhone 2018 wel een alternatief voor de klanten die een prijskaartje van duizend euro wel te gortig vinden. Deze 6,1 inch-iPhone heeft een lcd-scherm en een enkele cameralens, waardoor de prijs een stuk lager uitvalt. Ondertussen zal de iPhone X Plus met het grote 6,5 inch-oled-display ongetwijfeld de duurste iPhone worden die Apple ooit heeft gemaakt.

Lees ook: Dit verwachten wij van de iPhone 2018-prijzen

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen