Apple verlengt garantieperiode voor haperende Smart Keyboard

Lars Paijmans
8 mei 2017, 17:06
2 min leestijd
Apple verlengt garantieperiode voor haperende Smart Keyboard

Is je Smart Keyboard kapot? Dan heeft Apple goed nieuws: de garantieperiode is zojuist verlengd naar drie jaar, voor zowel de 9,7-inch en 12,9-inch iPad Pro.

Smart Keyboard kapot? Apple vervangt hem gratis

Apple komt tot de conclusie dat sommige Smart Keyboard ‘functionele problemen’ vertonen. Zo werkt de verbinding met de Smart Connector van de iPad Pro soms niet goed. Ook komen er verhalen binnen over toetsen die niet meer reageren, zichzelf herhalen of helemaal niet meer werken. Inmiddels zou er een interne memo zijn uitgestuurd naar Apple Store-personeel om de Smart Keyboard garantie te verlengen.

Smart Keyboard kapot

Dit is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke garantieperiode verlengt. Als er genoeg klachten over een specifiek probleem binnenkomen, verlengt Apple de standaardgarantie van een product. Zo worden alle problemen direct aangepakt en kan er meteen een vervangend exemplaar gegeven worden.

In de memo laat Apple weten dat alle Smart Keyboards die deze problemen vertonen, gratis vervangen worden, binnen drie jaar na aankoop. Mocht je zelf problemen met het Smart Keyboard hebben, dan kun je via de Apple Store een afspraak maken bij Apple Support. Omdat de nieuwe regeling nog maar recent doorgevoerd is, kan het gebeuren dat een Apple Store-medewerker er nog niet van op de hoogte is.

Koppel het Smart Keyboard met de Smart Connector

Het Smart Keyboard is het nieuwe toetsenbord dat Apple speciaal voor de iPad Pro heeft uitgebracht. Je koppelt het toetsenbord gemakkelijk via de Smart Connector: de drie bolletjes die onderop de iPad Pro zitten. Die geven het Smart Keyboard niet alleen stroom (zodat je hem niet afzonderlijk hoeft op te laden), maar maken het ook mogelijk om software-updates te installeren. Zo heeft Apple in het verleden een update voor het toetsenbord uitgebracht om de verbinding stabieler te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Accessoires, Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's