Zo wil Apple het Smart Keyboard van de iPad slimmer maken

Lars Paijmans
16 februari 2017, 12:21
1 min leestijd
Zo wil Apple het Smart Keyboard van de iPad slimmer maken

Apple bracht met de iPad Pro de eerste versie van het Smart Keyboard uit. Nieuwe tekeningen laten nu zien dat Apple er de nodige veranderingen aan wil doorvoeren. Komt dit Smart Keyboard 2017 mooi op tijd voor de nieuwe iPads?

Lees verder na de advertentie.

Smart Keyboard 2017 krijgt emoji- en Siritoets

In een nieuw patent van Apple is duidelijk te zien hoe het nieuwe Smart Keyboard wat overeenkomsten heeft met de Touch Bar. Apple lijkt goed gekeken te hebben naar de handigste functies van de 2016 MacBook Pro. Zo zien we een aparte toets voor emoji, Siri en een deel-knop waarmee je snel iets kunt delen.

Smart Keyboard 2017

Vooral deze deel-knop is interessant, omdat deze het in theorie een stuk sneller maakt om het deelmenu van iOS op te roepen. Op een tekening is te zien hoe het indrukken van de zoek-knop Siri oproept. Logisch, want als je zit te typen is het onhandig om de homeknop ingedrukt te houden die aan de rechterkant van het iPad-scherm zit. Door de zoek-knop kort in te drukken, verschijnt er een zoekbalk op je scherm waarmee je door de inhoud van je iPad kunt bladeren.

De emoji- en deelknop nemen de plaats is van de FN- en Caps-Lock knoppen op het huidige toetsenbord. De kans is groot dat Apple dit nieuwe Smart Keyboard tegelijk lanceert met de nieuwe 2017 iPads. De vraag is alleen nog wanneer we deze set met drie nieuwe tablets kunnen verwachten.

Nieuwe iPads in 2017, maar wanneer?

Eerdere geruchten hadden het over een release in maart. Een maand geleden stelden bronnen echter dat Apple de release opgeschoven heeft omdat ze twijfelden over de hardware. Naast een nieuwe 12.9- en 9.7-inch iPad Pro zou er ook een gloednieuw 10-inch model komen met een edge-display.

Bron: Patent
Categorieën: Accessoires, Geruchten
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen