Apple werkt met bedrijven aan nieuwe Smart Connector-accessoires

Lars Paijmans
14 augustus 2017, 9:15
2 min leestijd
Apple werkt met bedrijven aan nieuwe Smart Connector-accessoires

Nu de iPad Pro weer populairder wordt, lijken accessoiremakers eindelijk de Smart Connector te omarmen. Meer producten zijn onderweg.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Smart Connector accessoires op komst

Met de iPad Pro introduceerde Apple na Lightning een compleet nieuw verbindingsstuk tussen de tablet en accessoires. Op de zijkant van de iPad zijn drie cirkels te vinden, die contact maken met ondersteunende apparaten.

Zo kun je er een Smart Keyboard op aansluiten: het toetsenbord van Apple voor de iPad. Het voordeel van de Connector is dat er stroom doorgegeven wordt, zodat je het toetsenbord niet afzonderlijk hoeft op te laden. Ook kan de software van het apparaat via de drie cirkels worden bijgewerkt.

Smart Connector accessoires

Ondanks deze voordelen, zijn er twee jaar na de introductie nog amper accessoires die het ondersteunen. Hier lijkt binnenkort echter verandering in te komen. Volgens Fast Company werkt Apple samen met een aantal grote accesoiremakers om de Connector nieuw leven in te blazen.

Lange wachttijden, hoge kosten

Dat bedrijven koeltjes reageren op de Connector is bovendien ook aan Apple zelf te verwijten. Onderdelen zouden lastig te krijgen zijn, hebben een hoge prijs en laten lang op zich wachten. Vooral dit laatste is desastreus, omdat de bedrijven vaak snel reageren op veranderingen in de markt met nieuwe producten. Hierdoor wordt bluetooth door velen nog steeds gezien als een beter alternatief.

Ook geven de bedrijven aan dat ze niet zo goed weten wat ze met de aansluiting aanmoeten. Een toetsenbord maken lijkt logisch, maar met producten van Apple en Logitech al op de markt, is de concurrentie enorm.

De vraag is dus of er genoeg nieuwe functies bedacht kunnen worden voor de Connector. Al zegt Apple wel dat ‘meerdere bedrijven’ hier hard aan werken. Dit zal vroeg of laat voor nieuwe accessoires zorgen, zeker nu de verkoopcijfers van de iPad na jaren weer in de lift zitten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Categorie: Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen