Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Tim Cook vindt accuhoes voor iPhone 6(S) helemaal niet lelijk

Rutger Otto
10 december 2015, 9:20
2 min leestijd
Tim Cook vindt accuhoes voor iPhone 6(S) helemaal niet lelijk

Deze week bracht Apple verrassend de Smart Battery Case uit. Wij (en meer media) schreven dat het niet echt moeders mooiste hoesje was. Tim Cook heeft gereageerd op de klachten.

Lees verder na de advertentie.

Smart Battery Case klachten

De Smart Battery Case moet mensen met een iPhone 6 of iPhone 6S gaan helpen om langer met hun accu te doen, maar al snel nadat hij in de Apple Store verscheen begon het klachten te regenen. Niet alleen is hij behoorlijk duur (119 euro), hij is ook nog eens niet zo mooi.

De case maakt je toestel namelijk iets langer, want hij moet aangesloten worden op de Lightning-poort. Ook wordt de telefoon er dikker van, want achterop zit een vreemde bobbel. Op internet vroegen mensen zich af hoe het hoesje ooit door de goedkeuring van Apples topdesigner Jony Ive was gekomen. Tim Cook vindt de reacties wat overdreven.

Bobbel is functioneel

smart battery case

“Weet je”, zegt Cook tegen Mashable. “Ik zou het niet eens een bobbel willen noemen.” Volgens hem is het uitstekende gedeelte van de case dan ook geen fout, maar juist een handige oplossing voor een probleem. “Als je hem helemaal strak zou maken, zou het erg lastig worden om hem om je iPhone te krijgen en hem er weer af te halen”, legt hij uit. “Dus de jongens hebben het erg slim gedaan door de case zo te ontwerpen.”

In afbeeldingen van de Smart Battery Case is inderdaad te zien dat je hem gemakkelijk als een soort mantel om je iPhone kunt buigen. Het lijkt dus meer een gebruiksvriendelijke oplossing dan een esthetische. Verder is de case niet gebouwd omdat Apple de iPhone 6S-accu te klein vindt, zo zegt Cook. “Maar als je gaat wandelen of langere trips maakt, is het wel handig om bij je te hebben.”

De Smart Battery Case van Apple is er voor de iPhone 6 en iPhone 6S in twee kleuren: grijs en wit. Momenteel is hij niet beschikbaar voor de Plus-varianten van de iPhones. Onduidelijk is ook of er daarvoor ooit eentje gaat komen.

Lees meer over Apple

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen