Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Apple gaat kapotte accuhoezen voor iPhone XS (Max) en iPhone XR gratis vervangen: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
11 januari 2020, 10:39
2 min leestijd
Apple gaat kapotte accuhoezen voor iPhone XS (Max) en iPhone XR gratis vervangen: zo werkt het

Gebruik je een Smart Battery Case voor je iPhone XS, XS Max of iPhone XR en laadt het hoesje amper op? Je bent niet de enige. Apple heeft namelijk een omruilprogramma aangekondigd. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Inruilprogramma iPhone XS (Max) en iPhone XR Smart Battery Case

De iPhone-maker kondigt het nieuws op haar eigen website aan. Het gaat om accuhoezen voor de iPhone XS, XS Max en iPhone XR: andere modellen doen niet mee aan het programma. De defecte Smart Battery Cases zijn tussen januari en oktober van 2019 geproduceerd.

smart battery case iphone xs

Mensen die rond deze periode een accuhoes hebben gekocht kunnen problemen ervaren, schrijft Apple. Ten eerste laadt het hoesje zelf in sommige gevallen niet (goed) op. Hierdoor komt er geen stroom binnen. Ook kan het voorkomen dat de iPhone zelf niet (of amper) van power wordt voorzien.

Herken je een van de twee problemen? Dan kun je contact opnemen met Apple zelf, bijvoorbeeld via de klantenservice. Ook kun je naar een door het bedrijf geautoriseerd reparatiebedrijf stappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Amac. Als je in de buurt woont kun je natuurlijk ook een Apple Store bezoeken.

Nadat je je defecte Smart Battery Case hebt aangemeld, wordt hij door technische specialisten bekeken. Wanneer zij vaststellen dat de accuhoes aan de voorwaarden van de omruilactie voldoet, krijg je een vervangend exemplaar. Dit is uiteraard gratis.

Alternatieven

In januari 2019 bracht Apple de Smart Battery Case uit. De hoesjes zorgen ervoor dat je ook onderweg nooit zonder stroom komt te zitten. Het siliconen omhulsel heeft namelijk een bult op de achterkant. Hierin zit een extra accu verwerkt die je iPhone onderweg van stroom kan voorzien.

Goedkoop zijn de Battery Cases niet. Op moment van schrijven kosten ze 149 euro per stuk voor alle drie de modellen. Zijn deze prijzen je iets te gortig? Check dan onze overzichten van iPhone XS-hoesjes en iPhone XR-hoesjes. Hierin bespreken we ook goedkopere beschermhoezen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's