Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple laat gebruikers kiezen tussen korte accuduur of lelijk hoesje

Rutger Otto
8 december 2015, 11:30
2 min leestijd
Apple laat gebruikers kiezen tussen korte accuduur of lelijk hoesje

Verrassend: Apple heeft vandaag een iPhone 6(S)-case gelanceerd in de Apple Store. Daarmee kun je de iPhone opladen terwijl je hem gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Smart Battery Case

smart battery case

De Smart Battery Case staat bij accessoires van de iPhone 6S, maar is ook te gebruiken met de iPhone 6. De case sluit om de achterkant van het toestel heen en steekt aan de voorkant ietsje uit over de randen. Aan de achterkant zit een kleine bult waar de extra accu zich bevindt. Ook maakt hij het toestel iets langer dan wanneer je hem zonder de case gebruikt.

Goedkoop is hij niet: de Smart Battery Case kost 119 euro. Je kunt kiezen tussen twee kleuren: steenkoolgrijs (al lijkt Apple te twijfelen over de naam, want daaronder staat weer ‘houtskoolgrijs’) en wit. Via de website van Apple kun je hem bestellen, waarna hij binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd wordt, maar je kunt hem ook in een Apple Store afhalen.

Extra accu voor iPhone 6S

De case bestaat uit silicone aan de achterkant, maar is van binnen verzorgd van een zachte voering. De accu moet tot wel 25 uur aan extra gebruikstijd kunnen leveren. Apple wil overigens niet ingaan op details op de site, bijvoorbeeld hoeveel capaciteit de accu biedt. De 25 uur geldt voor spreektijd, voor audio en video kan 20 uur extra bereikt worden, voor internetten tot 18 uur. Gebruikers kunnen de status van de accu checken met een speciaal icoon in het vergrendelscherm en via de accu-sectie van het berichtencentrum.

Uitbreiding nodig

De lancering van deze case is interessant, want Apple heeft geen externe accu gemaakt sinds 2007. Het lijkt wel alsof het bedrijf toegeeft dat de accu van de iPhone 6(S) niet groot genoeg is, iets waar veel gebruikers over klagen. Het hoesje is niet bepaald mooi, maar als het werkt en je bent bereid flink te dokken, dan is het functioneel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu