Slimo: ultradunne iPhone-oplader zoekt investeerders
Gijs Ettes

Op KickStarter komen regelmatig iPhone-accessoires langs die de functionaliteit van het Apple-toestel proberen uit te breiden. De Slimo, een ultradunne iPhone-oplader die ook is te gebruiken met de iPad en iPod touch, is een nieuw en interessant KickStarter-project dat zoekt naar investeerders. Met nog 35 dagen te gaan, hebben de makers nog ruim 8000 euro nodig om met de (massa)productie te starten.

Slimo iPhoneHet Slimo-project, dat uit de koker van het Londense MyGadgetRoom komt, heeft tot doel om het draadloos opladen van Apple-toestellen gemakkelijker te maken. De Slimo zelf is een dun plaatje dat achterop je iPhone of iPad is te plakken en dat middels de Lightning-connector verbindt met het toestel. Als het plaatje in aanraking komt met het oplaadstation zorgt laatstgenoemde ervoor dat je Apple-toestel wordt opgeladen.

Omdat de Slimo slechts 0,4 millimeter dik is, kun je hem ook gebruiken als er een case om je toestel zit. Het draadloos opladen werkt met vrijwel alle hoesjes, mits deze niet van aluminium of metaal zijn gemaakt. Het accessoire werkt met alle Apple-toestellen die beschikken over een Lightning-connector, waaronder de iPhone 5S en iPhone 5C. Daarnaast is de Slimo compatibel met de QI-standaard.

De Slimo kost iets minder dan 27 euro (exclusief verzending). Op de KickStarter-pagina lees je meer over de draadloze oplader en kun je eventueel het project ondersteunen.

Lees meer over KickStarter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.