De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple onderzoekt Watch-bandjes met schakelaars en sensoren’

Rick van der Veer
31 augustus 2017, 17:02
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt Watch-bandjes met schakelaars en sensoren’

Apple denkt na over slimmere Apple Watch-bandjes. Door elektronica in het materiaal van de bandjes te verwerken, wordt het mogelijk om schakelaars, microfoons, camera’s en meer in te bouwen.

Lees verder na de advertentie.

Slimme Watch-bandjes duiken op in patent

Uit een reeks patentaanvragen blijkt dat Apple in theorie allerlei hardware in het bandje van de Watch kan verwerken. Niet alleen schakelaars en knopjes behoren tot de opties. Ook luidsprekers, microfoons en lichtjes kunnen zo mogelijk in het bandje zelf verwerkt worden. Op deze manier zou je dus het bandje van je huidige Apple Watch kunnen vervangen door een ander exemplaar met extra functies.

Slimme Watch-bandjes

Een ander patent bespreekt het aanraakgevoelig maken van gevlochten materialen. Zo kan een bandje niet alleen aanraking registeren, maar ook verschil in kracht. Dit kan betekenen dat een Apple Watch-bandje op dezelfde manier werkt als 3D Touch op de iPhone, maar het kan ook worden toegepast op bijvoorbeeld de mouw van een jas.

Apple benadrukt bij de patentaanvraag dat de techniek breed inzetbaar is. Ook hoesjes en andere voorwerpen van gevlochten materiaal kunnen met de techniek uitgerust worden met (aanraakgevoelige) technologie.

Apple Watch Series 3

Of Apple iets van de aangevraagde patenten in de Watch Series 3 gaat gebruiken, lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk. De Series 3 zou met een onthulling op 12 september al klaar liggen om de verkoop in te gaan. Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe Watch nagenoeg hetzelfde ontwerp als zijn voorgangers, maar komt er een variant met 4G-mogelijkheden.

Eerdere geruchten beschrijven wel hoe Apple extra gezondheidssensoren aan de Watch wil toevoegen. Het is alleen nog niet duidelijk wat deze gaan meten en hoe ze in het ontwerp verwerkt worden. Het zou dus kunnen dat Apple ervoor kiest om bandjes met verschillende sensoren uit te brengen, voor specifieke doeleinden.

Apple zou deze complexe gezondheidssensoren niet in de Watch zelf willen stoppen, omdat dit het productieproces door de war zou schoppen. Dergelijke sensoren moeten namelijk eerst goedgekeurd worden als medisch intrument door gezondheidsinstanties, wat vaak veel tijd in beslag neemt. Omzeilt Apple dit probleem door deze sensoren niet in het horloge maar in de bandjes te stoppen?

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu