‘Apple legt laatste hand aan design van slimme speaker’

Rutger Otto
27 april 2017, 16:38
2 min leestijd
‘Apple legt laatste hand aan design van slimme speaker’

Apple zou werken aan een eigen slimme speaker om de concurrentie aan te gaan met Amazon Echo en Google Home. Het ontwerp is ‘bijna af’.

Lees verder na de advertentie.

Slimme speaker van Apple

Dat schrijft de doorgaans betrouwbare lekker Sonny Dickson op het sociale netwerk Twitter. De Australiër schrijft dat Apple de laatste ontwerpen voor de speaker op dit moment afmaakt. Het apparaat wordt in de markt gezet als ‘device dat werkt met Siri en Airplay’. De speaker zou op een variant van iOS draaien en ‘werken met Beats technologie’.

Dickson treedt verder niet in detail over het apparaat en ook zijn bronnen noemt hij niet. Toch is het interessant wat de Twitteraar over Apple heeft te melden, want in het verleden bleken zijn voorspellingen later daadwerkelijk terug te vinden in nieuwe producten. Zo was hij de eerste die het nieuwe vergrendelscherm van iOS 10 wist te tonen.

Lees ook: Heeft Apple een slimme speaker nodig?

Google Home iPhone

Siri

Geruchten dat Apple aan een eigen slimme speaker werkt, zoemen al een tijdje rond op het internet. In februari verscheen echter het bericht dat Apple ‘geen interesse’ zou hebben in het ontwikkelen van een Echo-concurrent. Die speaker van Amazon werkt met spraakassistent Alexa en bleek aan te slaan bij kopers. Via het apparaat kunnen gebruikers slimme apparaten bedienen met hun stem, zoals het instellen van de thermostaat.

Een speaker van Apple zou werken met Siri. Voor het apparaat zijn verschillende mogelijkheden te bedenken, bijvoorbeeld integratie met HomeKit, Apples platform voor slimme apparaten in huis. Met spraakopdrachten kunnen gebruikers dan bijvoorbeeld de lichten in huis bedienen. Daarnaast zou Siri je van informatie kunnen voorzien, zoals vertellen wat voor weer het die dag wordt.

AirPlay voor muziek

Dickson noemt ook ondersteuning voor AirPlay. Daarmee kunnen mensen naar verwachting muziek, radio en podcasts naar de speaker sturen vanaf hun iPhone. Dat gebeurt over wifi, wat doorgaans betere kwaliteit belooft dan bluetooth.

Wanneer Apple het apparaat aankondigt, als het bedrijf inderdaad een speaker maakt, is niet duidelijk. Het volgende event van Apple is de WWDC, maar die staat meestal alleen in het teken van nieuwe software, zoals iOS 11 en de nieuwe versie van macOS.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen