Slimme projector Beam behaalt crowdfundingdoel

Gijs Ettes
20 februari 2015, 15:04
1 min leestijd
Slimme projector Beam behaalt crowdfundingdoel

De slimme projector Beam van het gelijknamige Nederlandse bedrijf heeft in slechts vier dagen zijn crowdfundingdoel van 200.000 dollar behaald. Het apparaatje is onder meer met je iPhone te bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Beam

Beam is een compacte en slimme beamer die je in elke schroeflampaansluiting kunt draaien. Heb je geen lamp tot je beschikking, dan kun je ‘m dankzij het meegeleverde snoer ook gewoon op tafel leggen om het beeld te projecteren. Beam draait op Android en kan alle Android-apps van de gebruiker projecteren, maar is ook compatibel met een iOS-app. Inmiddels staat de teller op ruim 250.000 dollar, dus het is zeker dat de beamer er komt.

Beam ondersteunt AirPlay en Miracast en is altijd verbonden met het internet. Het apparaatje kan meer dan alleen apps en films projecteren; je kunt ook acties eraan koppelen, zodat bijvoorbeeld op gezette tijden of als je thuis komt specifieke informatie wordt getoond. Standaard zijn Netflix en YouTube ingebouwd, maar ook veelgebruikte draadloze verbindingen als wifi en bluetooth zijn beschikbaar.

De beamer heeft een vrij lage resolutie van 854 bij 480 pixels en de 12 ingebouwde led-lampen zijn goed voor een helderheid van 100 lumen. Wil je dus overdag van het apparaat gebruikmaken, dan moet je de ramen verduisteren.

Beam is nog 32 dagen te bestellen via deze KickStarter-pagina. De early bird-edities van 349 en 369 dollar zijn uitverkocht, maar de 399 dollar-versie is nog beschikbaar. In oktober wordt de beamer geleverd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu