Zou jij een slimme bril van Apple dragen? (Poll)

Michel van 't Klaphek
22 november 2021, 10:43
2 min leestijd
Zou jij een slimme bril van Apple dragen? (Poll)

Apple, Meta en Microsoft: stuk voor stuk zien ze brood in de ‘slimme bril’. Techbedrijven denken dat headsets dé toekomst zijn, maar zou jij er ook een dragen? Breng je stem uit in onze poll.

Lees verder na de advertentie.

Poll: wel/niet een slimme bril dragen

Meta (het bedrijf achter Facebook) zet volop in op de metaverse: een soort virtuele wereld die de grenzen tussen het ‘echte’ leven en het internet vervaagt. Toegang tot die metaverse krijg je door een slimme bril op je hoofd te plaatsen.

Ook grote techbedrijven als Microsoft en Apple sleutelen al jaren aan slimme brillen. De industrie ziet er dus duidelijk brood in, maar geldt dit ook voor de mensen die er op dagelijkse basis mee rond moeten lopen? Met andere woorden: zou jij een slimme bril dragen?

Zie je geen poll? Tik hier om alsnog te stemmen

Hier werkt Apple aan

Apple Glass, Apple View of iGlass: hoe de nieuwe bril van Apple straks heet weet niemand, maar dat eraan gewerkt wordt is duidelijk. Het product duikt de afgelopen jaren namelijk steevast op in patenten en uitgewerkte concepten.

Volgens Ming-Chi Kuo, een bekende analist in de Apple-wereld, sleutelt het bedrijf zelfs aan drie billen. Eerst schijnt er een headset met augmented en virtual reality (AR en VR) uit te komen. Deze zou eruit zien als concurrerende headsets, zoals die van Oculus (dat weer onder Meta valt).

Apple glass

Daarna maakt Apple volgens Kuo werk van een headset die er daadwerkelijk uitziet als een bril. Deze bril zou alleen over AR beschikken. Je ziet dan virtuele laag over de werkelijkheid heen. Dat is bijvoorbeeld handig als je aan het navigeren bent en pijlen weergeven welke kant je op moet.

Op de achtergrond sleutelt Apple volgens de kenner ook aan slimme contactlenzen. Details hierover ontbreken nog, want het project zou nog in de beginnende fase zitten.

Lees verder: Dit verwachten we van Apples eerste slimme bril

Lees verder na de advertentie.

Bronnen afbeeldingen: Antonio DeRosa, Antonio DeRosa
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen