‘Slechts’ 14% van de Apple-toestellen draait op Firmware 3.1.3
Redactie

Het lijkt erop dat firmware 3.1.3 niet aanslaat bij de iPhone-gebruikers. Na ongeveer een week draait ‘slechts’ 14% van de iPhones en iPods Touch op de nieuwe versie van het iPhone OS. Deze 14 procent is erg weinig, want bij bijvoorbeeld firmware 3.0 en 3.1 lag dit percentage veel hoger na een week. Dit ligt natuurlijk aan de hoeveelheid nieuwe functies en de grootte van de update.

Geen zichtbare veranderingen

De beste reden om te updaten naar een andere firmware is voor de meeste iPhone-gebruikers de hoeveelheid nieuwe functies. Bij deze firmware zijn geen zichtbare veranderingen toegevoegd. In de changelog staat als één van de weinige veranderingen ‘Verbeterde batterij-indicatie’, maar dit werkt bij sommige iPhones juist helemaal niet meer na de update. Deze negatieve ervaringen weerhouden mensen ook van de update.

Statistieken

Bovenstaande cijfers hebben we uit de statistieken van MediaLets gehaald. Uit deze statistieken blijkt dat op dit moment 72% van de iPhones en iPods Touch nog op firmware 3.1.2 draait. Het lijkt er dus op dat iedereen wacht met updaten totdat er een makkelijke jailbreak en unlock op internet verschijnen. Als er een tool zoals Blackra1n voor deze firmware verschijnt zal het percentage naar verwachting in korte tijd fors stijgen.

Bron: MediaLets

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.