Slecht 23% van de iPhones draait op firmware 3.1
Redactie

Firmware 3.1 is vanaf dag één al niet populair. Door de vele klachten over de firmware die op het internet verschijnen updaten maar weinig mensen hun firmware. Deze veronderstelling wordt vanaf vandaag ondersteund door cijfers die AdMob heeft vrijgegeven. AdMob toont aan dat slechts 23% van alle iPhones op firmware 3.1 draait.

Uit de grafiek die hieronder staat afgebeeld kan je aflezen dat op dit moment nog 51% van de iPhones op firmware 3.0 draait, en dat 26% van de iPhones op firmware 2.x draait. Het laatste gegeven is er hoog, want men verwachtte dat zeker 90% van de iPhone-gebruikers zouden updaten naar firmware 3.0 vanwege de nieuwe functies.

AdMob kan deze gegevens verzamelen omdat ze veruit het grootste advertentie-systeem voor iPhone-applicaties hebben gemaakt. De advertenties die via AdMob zijn gemaakt zijn in bijna alle gratis applicaties te vinden. De meeste mensen hebben veel gratis applicaties op hun iPhone staan, waardoor AdMob bijna elke iPhone ter wereld heeft kunnen onderzoeken.

Bron: AdMob

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.