Slack-baas noemt Siri idioot en werkt aan slimme Slackbot

Rutger Otto
18 augustus 2015, 13:25
2 min leestijd
Slack-baas noemt Siri idioot en werkt aan slimme Slackbot

De oprichter van teamchat-app Slack zegt plannen te hebben om in kunstmatige intelligentie te investeren. Die moet stukken beter worden dan Siri, want met de iOS-assistent kun je volgens hem bijna niets.

Lees verder na de advertentie.

Slackbot-update

“Siri is vrijwel nutteloos”

Dat zegt Slack-baas Stewart Butterfield in een interview met The Wall Street Journal. Als het aan hem ligt zal de Slack-assistent Slackbot in de toekomst veel slimmer worden. Zo moet hij natuurlijke taal kunnen begrijpen en verwerken en gaan algoritmes helpen om saaie taken uit handen van gebruikers te nemen. Volgens Butterfield gaat Slackbot uiteindelijk meer lijken op de persoonlijke assistent die Scarlett Johansson in de film Her speelt, dan intelligentie die de concurrentie biedt.

Stewart Butterfield is helemaal niet te spreken over Siri. “Apple heeft miljarden dollars uitgegeven aan Siri en heeft er heel lang met honderden ontwikkelaars aan gewerkt – en het is compleet idioot”, zegt hij. “Siri is vrijwel nutteloos.”

Slack zoekt naar partners om samen te werken aan kunstmatige intelligentie voor de bestaande Slackbot. Inmiddels zijn de eerste ontwikkelaars en datawetenschappers al aangenomen en aan het werk gezet.

Wat doet Slackbot?

slackbot

Slackbot wordt momenteel al ingezet als assistent op Slack, maar heel slim is hij nog niet. De bot maakt je wegwijs binnen de chat-app (die onder meer op iOS, Mac en web beschikbaar is en vooral door bedrijven en teams gebruikt wordt voor overleg) en kan worden gebruikt als notitieblok. Teams kunnen de Slackbot zelfs programmeren zodat hij met ingestelde zinnetjes antwoordt bij bepaalde input.

De Slackbot van de toekomst moet een virtuele assistent worden die bepaalde taken automatiseert, zoals het bijhouden van de agenda en taken. Volgens Butterfield kan dat de productiviteit van een bedrijf met 20 tot 30 procent verbeteren.

Meer over Slack

Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer een miljoen dagelijkse Slack-gebruikers. Daarvan hebben driehonderdduizend mensen een betaald account bij het chatsysteem, dat zijn oorsprong bij IRC vindt. Slack werd een jaar geleden opgericht door Butterfield, die ooit ook Flickr bedacht, en maakt communicatie binnen bedrijven sneller en efficiënter.

Lees meer over Siri

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu