Binnenkort kun je met Skype je scherm delen tijdens videogesprekken

Florence Peeters
12 april 2019, 19:17
2 min leestijd
Binnenkort kun je met Skype je scherm delen tijdens videogesprekken

Even je PowerPoint-presentatie laten zien aan je studiegenootje of Tinderen terwijl je beste vriend(in) meekijkt. Skype test momenteel een functie waarmee je je scherm kunt delen tijdens een videogesprek in de app. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Skype test scherm delen-functie

Microsoft werkt aan een grote update voor zijn Skype-app. Het softwarebedrijf wil in de FaceTime-concurrent de mogelijkheid bieden om het scherm van je smartphone te tonen aan de persoon waar je een videogesprek mee voert.

Via dit scherm delen kun je gemakkelijker iets laten zien aan de ander, terwijl je gewoon kunt blijven bellen. Het komt regelmatig voor dat je met collega’s, vrienden of familie iets bespreekt dat ze moeten zien om het te begrijpen.

Skype scherm delen

Van een werkpresentatie tot ‘samen’ online shoppen; met de scherm delen-functie wil Skype dit oplossen. De functie kun je dan inschakelen terwijl je al een videogesprek voert. Via de schermopname-functie van je iPhone of iPad kun je vervolgens selecteren dat je dit met Skype wil delen. Op dezelfde manier kun je het streamen van je scherm ook weer stoppen.

Straks ook in FaceTime?

Zo’n functie vind je nog niet terug in FaceTime, maar bijvoorbeeld wel in zakelijke apps als GoToMeeting of Zoom. Het feit dat Skype nu een dergelijke functie ontwikkelt, kan ervoor zorgen dat we dit in een toekomstige iOS-update ook terug gaan zien in FaceTime.

Apple heeft tenslotte nog niet zo lang geleden met iOS 12.1 de mogelijkheid toegevoegd om in FaceTime groepsgesprekken te voeren. Extra handig als je op deze manier met je vrienden of projectgroep kunt videobellen en tegelijkertijd bij iemand op het scherm kunt meekijken, om iets samen af te maken of een video te checken. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan het videobellen.

Het scherm delen wordt momenteel nog getest in de bètaversie van de app. Het is mogelijk om de functie al te testen in Skype. Via deze link kun je je inschrijven voor toegang tot de testversie. De gloednieuwe functie komt zowel naar iOS als Android. Het is echter nog onduidelijk wanneer de definitieve update precies verschijnt. Wil je nu al je Tinder-date delen met vrienden? Dan kun je terecht bij Squad, een app die compleet in het teken staat van elkaars scherm delen.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store
Bron: Microsoft
Bron afbeelding: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu