Skype komt naar de iPhone
Redactie

Skype,  de populaire belsoftware, komt naar de iPhone. Dit heeft Scott Durschlag, Skype’s Chief Operating Officer bekend gemaakt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.
Gisteren heeft Skype de eerste ‘lite beta’ versie van de mobiele software vrijgegeven. Deze versie is te gebruiken op een aantal telefoons van LG, Motorola, Nokia, Samsung en Sony Ericsson. Aan een versie voor de iPhone wordt gewerkt.


Tot op heden werden dergelijke applicaties door Apple tegengehouden. Tot op heden lieten  telecomoperators zich vaak negatief uit over Skype aangezien er de vrees bestond hierdoor belminuten te verliezen. Wanneer de Skype iPhone applicatie beschikbaar komt is nog onduidelijk. 

De Skype software voor de mobiele telefoon werkt vooralsnog in tien landen: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Brazilië, Zweden, Denemarken, Finland, Estland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Bezitters van de Google Android telefoon (T-Mobile G1), die binnenkort in Nederland te verkrijgen is, kunnen de betaversie van Skype Lite gratis downloaden via de Android markt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.