Skype en Fring hebben ruzie om applicatie

Redactie
13 juli 2010, 16:46
1 min leestijd
Skype en Fring hebben ruzie om applicatie

De VoIP (Voice over IP) dienst Skype en Fring (een applicatie die verschillende diensten bundelt) hebben een conflict. Ieder beweert wat anders, maar de aanleiding hiervoor was de mogelijkheid tot video-bellen over Skype met de iPhone 4.

Alleen Fring naar Fring

Onlangs voegde Fring een nieuwe functie toe; videobellen over 3G en WiFi met Skype op de iPhone 4. Doordat veel gebruikers dit wilden proberen raakte volgens Fring de server overbelast en moesten zij eisen stellen. Je kon vervolgens alleen maar van Fring naar Fring videobellen, met een Skyper zonder Fring kon dat niet.

Tegen de regels van Skype

Skype is een populaire dienst, ze hebben een eigen applicatie maar anderen mogen het ook verwerken in hun programma. Dat deed Fring, maar dan ben je wel gebonden aan regels. Volgens Skype is de beperking van Skype in de applicatie Fring tegen de regels die zij hebben gesteld. Vervolgens blokkeerde Skype de mogelijkheid om Skype te gebruiken in Fring.

Skype jaloers?

Fring beschuldigt Skype indirect van jaloezie, maar is dit ook zo? Momenteel weten we het fijne er niet van. Maar als je de verhalen vergelijkt, dan lijkt Skype gelijk te hebben.

Bron: Fring en Skype
fring vs skype

Spotlights: Skype, VoIP

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday