Ludiek je contacten bellen met ‘Sketch a Call’ app
Redactie

Met ‘Sketch a Call’ kan je op een geheel nieuwe wijze je contacten aanroepen op je iPhone, namelijk met zelf bedachten ‘sketches’ (schetsen).

De ‘sketches’ fungeren als een soort sneltoetsen – je tekent een sketch op het scherm van je iPhone en het hieraan gekoppelde contact wordt vervolgens automatisch gebeld.


Je contacten bellen met symbolen of figuren

Het instellen van sketches werkt erg eenvoudig. Je tekent met je vinger een symbool of figuur op het scherm van je iPhone en koppelt met de (+) toets links onderin hier een contact aan (via het adresboek). Wanneer je dit figuur in het vervolg op je scherm tekent binnen de ‘Sketch a Call’ app wordt deze contact automatisch gebeld.

Door de schudden met de iPhone wordt het paneel weer gewist en kan je een nieuwe schets maken. Als geheugensteuntje kan je met het ‘Memory Bank’ icoontje rechtsboven in terugkijken welke skeches je hebt gemaakt en gekoppeld.

De ‘Sketch a Call’ app werkt erg goed. Je kan hem downloaden in de App Store voor € 1.59.

Voor meer info bezoek de site van de makers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Pim Brussee

    iPhone voor zakelijk gebruik blijkt enorme besparing op communicatiekosten.
    Ruim een jaar geleden hebben wij bij wijze van proef een zakelijk abonnement met een iPhone 3G in gebruik genomen. (T-Mobile) Naast dit abonnement lopen nog twee zakelijke KPN abonnementen.
    Een medewerker gebruikt een combinatie van het T-Mobiel en KPN abonnement. We hebben gekeken of er bespaart wordt op de telefoon/communicatie kosten. En wat blijkt, er wordt ruim € 100,00 bespaart per maand aan telefonie kosten (inclusief de abonnement kosten). Dit komt omdat met de iPhone op een andere manier gewerkt wordt. Veel zaken die in het verleden telefonisch werden afgehandeld in geval men buiten de deur was, worden nu geregeld middels email via de iPhone. Ook een aantal zakelijke APP’s dragen bij aan een andere manier van communicatie.
    Kortom, als je met 1 iPhone al ruim € 100,00 per maand kunt besparen, betekend dat op jaarbasis ruim € 1.200,00 hetgeen betekend dat de besparing nog groter wordt als de KPN abonnementen niet verlengt worden. De nieuwe manier van communicatie brengt dankzij Apple dus zakelijke kosten besparing.