Handige website toont welke Siri-vragen je kunt stellen

Rutger Otto
2 augustus 2016, 11:56
2 min leestijd
Handige website toont welke Siri-vragen je kunt stellen

Siri heeft enorm veel mogelijkheden als het gaat om wat je aan de virtuele assistent kunt vragen. Deze website zet ze allemaal op een rij – da’s wel zo makkelijk.

Lees verder na de advertentie.

Wat kun je Siri vragen?

Siri maakt al sinds de iPhone 4S een belangrijk deel uit van het iOS-besturingssysteem. Binnenkort maakt de assistent ook zijn debuut op de Mac, wanneer macOS Sierra uitkomt. Weet je niet zo goed wat je allemaal aan Siri moet vragen, dan is er een handige website die je van inspiratie voorziet.

Er zijn veel Siri vragen die je op weg helpen met waar je naar zoekt, maar er zijn ook veel commando’s die niets opleveren. De website genaamd hey-siri.io helpt je op weg en toont voorbeeldvragen in verschillende categorieën, waaronder rekenen, HomeKit, berichten en herinneringen. Je zult zelf wel een en ander moeten vertalen, want alle teksten op de website zijn in het Engels (of via de instellingen in het Duits).

siri vragen

Siri op macOS

De spraakassistent van Apple wordt toegevoegd aan macOS Sierra, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac dat in het najaar uitkomt. In de macOS-bèta is die mogelijkheid al aanwezig. Hiermee kun je bijvoorbeeld vragen om documenten te doorzoeken, plaatjes van het web tonen of informatie van je Mac opvragen.

Siri vragen stellen

De website toont ook vragen die je op macOS kunt stellen. Ben je daar benieuwd naar, maar heb je de bèta nog niet geïnstalleerd, dan krijg je via hey-siri.io toch een indruk van hoe je met Siri op de Mac kunt communiceren. Ook hierbij geldt dat alles in het Engels of Duits is, mogelijk werken sommige commando’s niet in het Nederlands.

Ben je op zoek naar grappige vragen om aan Siri te stellen, dan kun je bij ons terecht. In dit artikel behandelen we 30 grappige Siri vragen, waarop je een geinig of bijdehand antwoord krijgt van de assistent.

Lees meer over Siri

Bron: hey-siri.io
Categorie: iOS
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen