Apple verbetert Siri dagelijks om haar minder dom over te laten komen

Lars Paijmans
13 oktober 2016, 10:33
2 min leestijd
Apple verbetert Siri dagelijks om haar minder dom over te laten komen

Op papier is Siri een slimme spraakassistent, maar als je er daadwerkelijk een vraag aan stelt kan ze vaak nogal dom uit de hoek komen. A Siri verbetert op de achtergrond continu, met een focus op simpele vragen.

Lees verder na de advertentie.

‘Siri verbetert dagelijks’

In een nieuwe column vraagt Walt Mossberg op The Verge zich af waarom Siri vaak zo dom lijkt. Met deze kwestie ging hij ook het gesprek aan met Apple, die aangeeft dat er ‘continu’ verbeteringen voor het platform worden doorgevoerd. Hiervoor hoeft Apple niet op een iOS-update te wachten, omdat de Siri-verbeteringen aan de kant van Apples servers worden toegepast. Dit zorgde er bijvoorbeeld voor dat de gekke uitspraken die Mossberg deelde op Twitter diezelfde dag al waren aangepast door Apple.

Siri verbetert

In een ideale wereld kan Siri de meest complexe vragen beantwoorden, maar omdat er maar 24 uur in een dag zitten zal Apple prioriteiten moeten stellen. Daarom wil het bedrijf eerst de korte dagelijkse vragen verbeteren, voordat de langere en complexere kwesties aangepakt worden. Volgens Apple gebruiken de meeste mensen Siri om een bericht te versturen of een telefoongesprek te starten. “Specifieke lange en complexe vragen komen slechts een paar honderd keer per dag voor.”

Apple lijkt dus hard bezig te zijn met het verbeteren van Siri, maar komt hier geen moment te vroeg mee. Anno 2016 zijn er genoeg andere slimme assistenten zoals de Google Assistant. Sinds kort is ook een Samsung een speler op deze markt, nu de originele bedenkers van Siri voor Samsung werken aan assistent Viv. Met de komst van iOS 10 kunnen apps van derden eindelijk ook met Apples spraakassistent aan de slag, wat er hopelijk voor zorgt dat meer mensen Siri gaan gebruiken. Dat zal er uiteindelijk ook voor zorgen dat Siri beter reageert op de vragen die je stelt.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: The Verge
Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen