Apple wil Siri uitbreiden met meer ondersteuning voor apps

Rutger Otto
3 juni 2017, 16:03
1 min leestijd
Apple wil Siri uitbreiden met meer ondersteuning voor apps

Siri werkt binnenkort mogelijk met meerdere soorten apps. De functionaliteit van de spraakassistent moet flink worden uitgebreid.

Siri uitbreiden met meer app-ondersteuning

Apple kondigt de vernieuwingen waarschijnlijk maandag tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC aan. Reuters schrijft op basis van ingewijden en technici dat er meer categorieën apps met Siri gaan werken.

Op dit moment werken er zes soorten apps met de stembediening van Apple. Het gaat onder meer om het bestellen van taxiritjes, berichten versturen, foto’s doorzoeken en fitness. Binnenkort moeten ook ontwikkelaars van andere soorten apps toegang krijgen tot Siri.

Siri Speaker functies

Niet helemaal open

Om wat voor apps het gaat is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zet Apple Siri niet open voor alle app-makers. Zodoende kan het bedrijf beter overzicht houden en zich richten op het perfectioneren van de integratie van Siri met apps. Sinds iOS 10 heeft Apple derde partijen meer toegang gegeven tot Siri. Zo kun je inmiddels een Uber bestellen via stembediening of iemand een WhatsAppje sturen.

Apple moet aan de bak om Siri te verbeteren om concurrenten als Amazon’s spraakassistent Alexa te kunnen bijbenen. Daarnaast zou het bedrijf maandag tijdens zijn presentatie op de WWDC een Siri Speaker aankondigen. Deze slimme speaker moet werken met stembediening om bijvoorbeeld HomeKit-apparaten te bedienen en antwoord te geven op vragen.

WWDC 2017

Ontwikkelaarsconferentie begint maandagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd. Apple zal tijdens de presentatie onder meer software-updates presenteren voor de besturingssystemen macOS, iOS, tvOS en watchOS. Daarnaast toont Apple mogelijk nog nieuwe hardware, zoals updates voor de MacBook.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Categorie: Geruchten
Spotlight: Siri
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's