Siri-topman ruilt Apple in voor Facebook

Lars Paijmans
15 juni 2017, 11:11
2 min leestijd
Siri-topman ruilt Apple in voor Facebook

Met de HomePod op komst, is 2017 een van de belangrijkste jaren voor Siri tot nu toe. Toch besluit één van de topmannen achter de spraakassistent Apple in te ruilen voor een baan bij Facebook.

Siri-topman vertrekt bij Apple

VentureBeat ontdekte op het LinkedIn-profiel van Rushin Shah dat hij zijn positie bij Apple als ‘senior machine learning manager’ verlaten heeft. Voortaan gaat hij bij het Facebook Applied Machine Learning team aan de slag. Hier richt hij zich op het herkennen van talen en begrijpen van dialogen.

In een korte verklaring legt Shah uit dat hij simpelweg aan een nieuwe uitdaging toe was, en vijf geweldige jaren bij Apple heeft gehad. “Ik heb aan enorm complexe problemen voor Siri gewerkt, met een aantal fantastische mensen. Nu is het tijd voor iets nieuws en ga ik aan meerdere producten werken die meer dan een miljard mensen per dag treffen.”

Siri-topman vertrekt

De timing van Shahs vertrek is opvallend. Met de komst van de HomePod en Siri-verbeteringen in iOS 11 lijkt Apple zich meer dan ooit in te zetten om de spraakassistent te verbeteren. Dat is hard nodig, want de achterstand op de Google Assistant en andere digitale assistenten werd steeds groter.

Volgens een ander bericht zou Apple het zichzelf lastig maken, omdat het bedrijf uit Cupertino meer waarde hecht aan privacy dan bijvoorbeeld Google of Amazon. Dit maakt het lastiger voor Siri om in hoog tempo beter te worden.

Een nieuwe video-expert voor Apple

Naast het vertrek van Shah kan Apple ook een nieuw gezicht verwelkomen, bericht Bloomberg. Vijay Karunamurthy gaat helpen om het videoplatform van de grond te krijgen. Hier is hij de juiste persoon voor, omdat hij onder meer aan een vroege versie van YouTube gewerkt heeft. Naast video gaat de ex-YouTube-medewerker ook het sociale platform van Apple verder uitbouwen.

Apples eerste videoserie Planet of the Apps is inmiddels begonnen, later gevolgd door Carpool Karaoke. Sindsdien zijn er alleen maar meer video-experts aangenomen, wat doet vermoeden dat we in de toekomst nog meer producties van het bedrijf kunnen verwachten. Vooralsnog zijn deze videoseries nog bedoeld om een abonnement op Apple Music interessanter te maken.

Lees het laatste nieuws over Siri

Categorie: Apple
Spotlight: Siri
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's