De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Siri-topman uit functie gezet, Apple gaat andere koers varen’

Michel van 't Klaphek
2 februari 2019, 13:07
2 min leestijd
‘Siri-topman uit functie gezet, Apple gaat andere koers varen’

Bill Stasior, sinds 2012 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Siri, is uit zijn functie gezet. De concurrentie is sindsdien flink toegenomen en Apple wil daarom een andere koers varen. Het bedrijf is op zoek naar een vervanger.

Lees verder na de advertentie.

‘Siri toekomst: meer zoals Google Assistent’

Dat meldt The Information op basis van anonieme bronnen. Apple wil niet langer kleine verbeteringen toevoegen aan de slimme spraakassistent, maar grote veranderingen doorvoeren.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Siri meer gebruik gaat maken van kunstmatige intelligentie en machine learning. Hierbij leert de spraakassistent van wat je allemaal vertelt en kan je zo steeds beter helpen. Deze manier van werken levert concurrenten Amazon en Google momenteel al succes op.

Siri vragen typen

Dit betekent wel dat er een nieuw soort leiderschap en visie nodig is. Bill Stasior moet daarom het veld ruimen. De Apple-topman heeft een nieuwe baan binnen het bedrijf gekregen, al is niet duidelijk wat hij gaat doen. De zoektocht naar een opvolger is begonnen.

Lees ook: Siri-beginnersgids: dit moet je weten over Apples slimme spraakassistent

Siri heeft het lastig

Siri werd in 2011 met de iPhone 4S uitgebracht. Destijds was het een revolutionaire feature, maar de laatste jaren loopt de spraakassistent achter. Zo timmeren Amazon en Google hard aan de weg met respectievelijk Alexa en de Google Assistent.

Deze stemhulpjes zijn Siri inmiddels voorbijgestreefd. Niet alleen verstaan Alexa en de Assistent je beter, ze geven ook vaker goede antwoorden. Bovendien doen Amazon en Google er alles aan om hun stemhulp in zoveel mogelijk apparaten en speakers in te bouwen.

Dit terwijl Siri momenteel alleen overweg kan met de HomePod. Bovendien onthoudt Apple minder van jouw persoonlijke gegevens, waardoor de speaker volgens velen niet zo slim is. Anderen waarderen juist dat Apple veel waarde hecht aan privacy, en nemen de iets mindere kwaliteit voor lief.

Volg het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu