Siri toch geen data verslinder?
Redactie

De afgelopen tijd was Siri, de spraak besturingssoftware van de iPhone 4S, negatief in het nieuws. Uit Brits onderzoek bleek dat Siri verantwoordelijk was voor extreem veel gebruik van internet MB’s. Nieuw onderzoek toont aan dat dit alles behalve waar is.

Directeur

Een directeur van Siri toont aan dat het negatieve nieuws dat heel de wereld overging niet waar is.“De cijfers koppen niet,” aldus Morgenthaler, directeur van het bedrijf wat Siri ontwikkelde. Via een nieuw onderzoek wordt aangetoond dat Siri slechts 63 KB verbruikt, gemiddeld gezien.

Nieuw onderzoek

Om het gelijk van de directeur te bewijzen is een nieuw, onafhankelijk, onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek kwamen de volgende resultaten;

Wanneer je Siri 15 keer per dag gebruik, verbruik je 28 MB per maand.

Resultaat van het vorige onderzoek (door Arieso);

Arieso, het bedrijf wat het vorige onderzoek heeft uitgevoerd  constateerde dat dit 355 tot 512 MB  per maand was.

Een wereld van verschil dus, maar welk van de onderzoeken is het betrouwbaarst? De resultaten zijn van een compleet andere orde.

Objectief gezien is het onderzoek wat recent is uitgevoerd het betrouwbaarst. Bij het onderzoek wat de directeur heeft afgenomen is puur gekeken naar wat Siri als functie verbruikt. Arieso heeft alleen vastgesteld dat er een flinke toename was qua dataverbruik sinds de lancering van de iPhone 4S en daarmee Siri.

Arieso heeft blindelings de schuld aan Siri gegeven en bracht het nieuws naar buiten dat je de functie maar beter minder kon gebruiken als je problemen had met je internet MB’s.

Goed nieuws dus voor de Siri-gebruikers, met een gemiddelde van 28 MB per maand aan verbruik hoef je het gebruik van de functie niet te minderen.

Ter bevestiging liet het directielid dit weten;“Gebruikers hoeven dus niet bang te zijn voor hoge rekeningen voor mobiel dataverkeer vanwege Siri,” aldus Orgenthaler.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.