Gerucht: Apple gaat stoppen met ‘Hey, Siri’ – dit moet je weten

Piet-Jan Lentjes
5 juni 2023, 10:50
2 min leestijd
Gerucht: Apple gaat stoppen met ‘Hey, Siri’ – dit moet je weten

Volgens geruchten is Apple van plan om te stoppen met ‘Hey, Siri‘. Maar hoe moet je de assistent dan gebruiken?

Apple gaat stoppen met ‘Hey, Siri’ – dit moet je weten

WWDC 2023 zit eraan te komen en Apple heeft een paar leuke dingen voor ons in petto. Ook gaan er volgens doorgaans betrouwbare Mark Gurman een paar opvallende veranderingen komen voor de slimme spraakassistent Siri. Volgens de Apple-kenner gaat Apple namelijk stoppen met de term ‘Hey, Siri’. Gurman vertelde dat in een tweet, die je hieronder kunt lezen.

Apple kiest er dus voor om met ‘Hey, Siri’ te stoppen en in plaats daarvan alleen nog maar ‘Siri’ te gebruiken. Gurman had in november al geruchten laten vallen dat Apple bezig is met een manier om alleen de term ‘Siri’ te gaan gebruiken voor spraakcommando’s.

Als Apple dit inderdaad gaat doorvoeren dan gaat het gebruik van Siri erg lijken op dat van Amazon’s spraakassistent Alexa. Die roep je immers op door alleen de naam te noemen.

He Siri iPhone

Apple sleutelt daarnaast ook onder de motorkap aan de spraakassistent. Zo moet Siri voortaan beter de apps van andere ontwikkelaars gaan ondersteunen en meer informatie kunnen geven.

Door te stoppen met ‘Hey, Siri’ wordt het gebruik van de spraakassistent nog makkelijker en hopelijk ook beter. Wij hopen dat Siri hiermee ook stopt met het willekeurig reageren op gesprekken of het geluid van YouTube-video’s. Na WWDC 2023 weten we als het goed is mee …

WWDC 2023

WWDC 2023 is Apple’s jaarlijks evenement, waarbij verschillende nieuwe producten worden aangekondigd. Op 5 juni 19:00 Nederlandse tijd is het dan eindelijk zover. Wil je de keynote live volgen? Dan hebben wij de beste manieren al voor je bij elkaar gezocht! Welke opties je allemaal hebt lees je hieronder.

Lees meer: WWDC 2023 kijken – hier kun je het Apple-event live zien!

Wil je altijd op de hoogte blijven van WWDC 2023? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu