‘Apple voorziet Siri van zelflerende spraakherkenning’

Rutger Otto
1 juli 2014, 10:26
2 min leestijd
‘Apple voorziet Siri van zelflerende spraakherkenning’

Andere bedrijven als Microsoft en Google gebruiken al zelflerende software voor bijvoorbeeld Cortana en Google Now, maar Apple bleef met Siri achter. Nu lijkt het bedrijf de Siri spraakherkenning zelflerend te gaan maken met een eigen team.

Lees verder na de advertentie.

siri spraakherkenning

Volgens Wired heeft Apple een groep software-ontwikkelaars en onderzoekers van Nuance bij elkaar gezet om aan een nieuwe versie van Siri te werken. Dat bedrijf werd vorig jaar door Apple overgenomen en is verantwoordelijk voor de spraakherkenning van de virtuele assistent.

Concurrentie voor Siri

Siri moet opboksen tegen Microsofts Cortana en Googles Google Now, die werken met zelflerende spraakherkenning, ook wel een artificial neural network genoemd. Dezelfde techniek gebruikt Microsoft voor Skype, dat live het gesproken woord vertaald in een andere taal.

‘Apple bouwt een sterk team rondom Siri

Apple zou de laatste tijd meer mensen hebben aangenomen om Siri te verbeteren, waaronder Alex Acero, die eerst manager was bij de onderzoekstak van Microsoft. Hoofd van die tak, Peter Lee, zegt tegen Wired dat Apple waarschijnlijk een zelflerend systeem in Siri integreert. “Alle grote spelers zijn daarop overgestapt, behalve Apples Siri. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Abdel-rahman Mohamed, een onderzoeker aan de Universiteit van Toronto, is Apple gevraagd om voor het bedrijf te komen werken. Hij zegt dat Apple niet alleen managers aanneemt, maar ook leiders en onderzoekers. “Ze bouwen een heel sterk team om de mogelijkheden van spraakherkenning te onderzoeken.”

Siri in de toekomst

Naar verluidt komt er een Nederlandse versie van Siri aan in iOS 8. Volgens geruchten plant Samsung een overname van Nuance, het bedrijf dat achter Siris spraakherkenning zit, maar de versie van Siri in iOS 8 werkt nog gewoon met hun software. Met het opzetten van een eigen team kan Apple zich van Nuance losweken, waardoor de ze touwtje in eigen handen hebben. Apples virtuele assistent gaat een belangrijke rol gaan spelen bij HomeKit, waarmee je met je stem apparaten in huis te bedienen.

Lees meer over Siri

Categorie: Geruchten
Thema's: Apple, Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen