Siri speelt nu ook piano
Redactie

Sinds dat ze geboren is heeft Siri al veel geleerd. Wat begint met het besturen van je iPhone op commando’s van je stem is zoveel meer geworden. Siri spreekt nu al meerdere talen en kan via Siri proxy ook dingen besturen die op een netwerk aangesloten zijn.

Siri’s mogelijkheden

We hebben al eerder interacties gezien van Siri met de omgeving. Het besturen van licht in je huiskamer, het openen van je garagedeuren en het openen van applicaties op je macbook. Het wordt steeds gekker, maar Siri is nu ook zeer muzikaal geworden. Ze is begonnen met pianoles en dat heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen.

Hoe werkt het?

We weten niet precies hoe Yamaha het voor elkaar heeft gekregen. Het begint met het converteren van een MIDI bestand naar een audio format die de iPhone  kan afspelen. Vervolgens moet er een connectie zijn tussen de audio-output van de iPhone en een airport express. De airport moet aangesloten zijn op de analoge ingang van de MIDI piano. Nu kan je iPhone de dure Yamaha piano besturen. We vinden het mooi om te zien hoe snel Siri groeit.

 watch?v=dLKUcUlutRk

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.