‘Apple onthult Siri-speaker met high-end geluidskwaliteit op WWDC’

Lars Paijmans
1 mei 2017, 16:29
2 min leestijd
‘Apple onthult Siri-speaker met high-end geluidskwaliteit op WWDC’

Apple-analist Ming-Chi Kuo schat de kans ‘hoger dan 50 procent’ in dat Apple zijn Siri-speaker tijdens WWDC 2017 onthult. Daarnaast komen we meer te weten over de kracht van het apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Siri speaker WWDC 2017

Als het op Apple-geruchten aankomt, heeft analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities het vaak bij het rechte eind. In een nieuwe notitie, in handen van AppleInsider, stelt de analist dat er een grote kans is dat we Apples Siri-speaker te zien krijgen tijdens WWDC.

Update: Lees alles over de Apple HomePod

Het apparaat zou een ARM-processor krijgen die te vergelijken is met de A8-cpu van de iPhone 6 en nieuwer. Deze is nodig om de functionaliteit van Siri in te bouwen, net zoals Google dat met de Google Home en Google Assistant doet.

Siri-Speaker WWDC 2017

De Siri-speaker is uitgerust met een krachtige processor, subwoofer en zeven tweeters om het geluid te verrijken. Vooral hierdoor verwacht Kuo dat Apple de speaker met een hogere prijs op de markt brengt dan concurrent Amazon.

“De Siri-speaker zal zich op de high-end markt richten, die op zoek is naar een speaker met een betere entertainment experience en superieur geluid”, aldus Kuo. De analist denkt dat Apple zo’n 12 miljoen exemplaren in het eerste jaar kan verschepen, waarna er ook uitgebreidere modellen gemaakt kunnen worden.

W1-chip biedt uitkomst

Ook benoemt hij Apples W1-chip, de nieuwe audiochip die je apparaten razendsnel laat verbinden via bluetooth. Deze zit onder meer in de AirPods en Beat X-oordopjes en zou het gebruikersgemak van de Siri-speaker aanzienlijk kunnen vergroten.

Vorige week dook het gerucht op dat Apple de laatste hand zou leggen aan het design van de speaker. Mooi op tijd voor ontwikkelaarsconferentie WWDC dus, die op 5 juni traditioneel aftrapt met een keynote. Wie weet krijgen we daar voor het eerst in jaren naast iOS- en macOS-updates ook een productaankondiging te zien.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: AppleInsider
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema's: Siri, WWDC
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen