Twee redenen waarom de Siri-speaker een uitkomst is voor Apple

Lars Paijmans
1 juni 2017, 9:01
2 min leestijd
Twee redenen waarom de Siri-speaker een uitkomst is voor Apple

Apple is gestart met de productie van zijn eigen slimme speaker. Mogelijk vindt maandag al de onthulling van deze Siri-speaker plaats. Waarom lanceert Apple juist nu dit nieuwe product?

Productie Siri-speaker van start

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Bloomberg, een van de meest betrouwbare sites als het op Apple-berichtgeving aankomt. Het medium beroept zich op anonieme bronnen die stellen dat Apple de Siri-speaker in de markt zet als regelrechte concurrent van de Google Home en Amazon Echo. Maar: “Het apparaat is waarschijnlijk pas later dit jaar verkrijgbaar.”

Update: Lees alles over de Apple HomePod

In tegenstelling tot deze twee slimme speakers zou Apples variant surround sound krijgen en ‘diepe integratie’ hebben met andere producten van het bedrijf. Ook krijgt de speaker mogelijk sensoren die de akoestiek in een kamer meten, om daar vervolgens het geluid op af te stemmen. Deze betere geluidskwaliteit moet een van de voordelen worden ten opzichte van de concurrentie.

Siri-speaker productie

Een dienstenplatform

Apple zou de speaker met twee doelen in het achterhoofd op de markt brengen. Enerzijds is het een manier om een geavanceerde hub voor HomeKit aan te bieden, aangezien die rol nu nog is weggelegd voor de Apple TV. Daarnaast geeft het Apple een centrale plaats in de woonkamer van gebruikers, die daardoor nog nauwer verbonden zijn met het ecosysteem van het bedrijf uit Cupertino.

Dat is hard nodig, want de enige slimme speakers die nu op de markt zijn, werken maar matig samen met een iPhone of iPad. Zo moedigen deze speakers bijvoorbeeld aan om naar Spotify, Amazon Prime Music of Google Play Music te luisteren in plaats van naar Apples eigen muziekdienst.

De Siri-speaker moet dan ook een platform worden voor alle diensten van Apple, een categorie waar het bedrijf steeds meer aan verdient, terwijl hardwareverkopen teruglopen. Zo verwacht Tim Cook dat de 24 miljard dollar omzet uit Apples dienstensector wordt verdubbeld in 2020.

Maandag onthuld, later te koop

Inventec Corp, het bedrijf dat ook de AirPods maakt, neemt de productie van de speaker voor zijn rekening. Apple-medewerkers zouden het apparaat al maanden thuis testen. Eind vorig jaar werd er een definitief prototype gemaakt, dat nu dus klaargestoomd wordt voor consumenten.

Tijdens de WWDC-keynote op 5 juni zouden ook nieuwe iPads, MacBooks en een nieuw Magic Keyboard onthuld worden. Die werden gisteren al ontdekt via een Apple registratie in Eurazië. De Siri-speaker was hier opvallend genoeg geen onderdeel van, wat het gerucht onderstreept dat Apple het apparaat maandag wel onthult maar nog niet te koop aanbiedt.

Lees ook: 5 redenen om uit te kijken naar de Siri-speaker van Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlights: Siri, WWDC
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's