Apples Siri-speaker krijgt mogelijk gezichtsherkenning

Apples eigen concurrent voor Amazon Echo en Google Home krijgt mogelijk een camera aan boord waarmee hij gebruiker kan herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Siri-speaker met camera

Dat schrijft CNET op basis van ingewijden. Eerder verscheen al het nieuws dat Apple aan een eigen ‘slimme speaker’ zou werken, net als Google dat doet met Home. Amazon heeft al langer zo’n apparaat op de markt. De slimme speakers zijn bedoeld als een soort hub in huis om apparaten mee te bedienen, maar ook als persoonlijk assistent. Zo kun je Google Home bijvoorbeeld vragen wat voor weer het wordt en wat het nieuws van de dag is.

apple tv wordt speaker

Waar Apple precies aan werkt is onduidelijk. Afgelopen week ging namelijk ook een gerucht dat de speaker-functie in de nieuwe Apple TV gebouwd zal worden. Hoe dan ook, volgens bronnen van CNET komt er een camera in. Het apparaat zou ‘zelfbewust’ worden en kunnen detecteren wie er in de kamer is door gezichtsherkenning te gebruiken. Op basis van de aanwezigen, zou het apparaat bepaalde instellingen kunnen inschakelen, zoals het soort licht en de muziek waar ze van houden.

WWDC

De speaker kan dit jaar al uitkomen, maar een release in 2017 ligt meer voor de hand. De bronnen houden wel een enorme slag om de arm. Volgens hen kan Apple nog besluiten om de camera links te laten liggen of om het apparaat helemaal te schrappen.

Mogelijk zien we het apparaat tijdens de WWDC volgende maand al opduiken. Dan verwachten we naast iOS 10 ook vernieuwingen rondom Siri te zien. Op het gebied van kunstmatige intelligentie heeft Apple namelijk nog wel het nodige te verbeteren, wil het blijven kunnen concurreren met bijvoorbeeld de technologie van Google.

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.