5 redenen om uit te kijken naar de Siri-speaker van Apple

Lars Paijmans
2 mei 2017, 20:34
3 min leestijd
5 redenen om uit te kijken naar de Siri-speaker van Apple

Is een Siri-speaker voor in de huiskamer het eerstvolgende nieuwe Apple-product? Het begint er wel op te lijken. Als Apple deze functies realiseert, maken wij alvast een plekje vrij op ons tv-meubel.

Lees verder na de advertentie.

5 Siri-speaker functies die we terug willen zien

WWDC 2017 is in zicht en de geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. Naast iOS 11 en nieuwe versies voor macOS, watchOS en tvOS zou Apple namelijk voor het eerst in jaren een nieuw product onthullen. Meerdere aanwijzingen wijzen op een concurrent voor de Amazon Echo en Google Home: een slimme Siri-speaker die de spraakassistent van Apple een vaste plek in je huis geeft.

Update: Lees alles over de Apple HomePod

Vandaag ontdekte een ontwikkelaar een verwijzing naar een nieuw besturingssysteem, dat naast de bestaande OS’en zou bestaan. Is dit het besturingssysteem dat de Siri-speaker aanstuurt? Op 5 juni tijdens WWDC 2017 weten we het zeker en komen we erachter of onderstaande functies het hebben gehaald in het uiteindelijke product.

1. Een nieuwe HomeKit-hub

Nu heb je nog een Apple TV nodig als je HomeKit-apparaten wil bedienen, wanneer je iPhone niet met wifi is verbonden. Handig voor gebruikers die al een Apple TV thuis hebben staan, maar een gekke vereiste als je het zwarte kastje eigenlijk niet nodig hebt.

Siri-speaker functies

Omdat een Siri-speaker een vaste plek in je huis krijgt, zou het de ultieme hub zijn voor HomeKit. Koppel je slimme lampen en andere HomeKit-apparaten aan de speaker en zolang deze met wifi verbonden is, bedien je de apparaten waar je ook bent. Handig om de verwarming en lichten alvast aan te zetten als je naar huis rijdt.

2. De W1-chip van Apple

Apples AirPods scoren extreem hoog op het gebied van klanttevredenheid en dat is niet voor niks. Dankzij de nieuwe W1-chip koppel je de oordopjes namelijk in een handomdraai aan al je apparaten. Het ligt voor de hand dat Apple deze chip ook in de speaker verwerkt, zodat je apparaten direct gekoppeld worden zodra je het huis binnenstapt. Hiermee kan Apple concurrerende speakers letterlijk te snel af zijn, waarbij het altijd net iets te lang duurt om je iPhone of iPad te koppelen.

Met het snelle koppelen is het bovendien een handig middel om een handsfree telefoongesprek te voeren, terwijl je gewoon door de kamer kunt lopen. De ingebouwde microfoons moeten immers goed genoeg zijn om je stem op lange afstanden op te pikken.

3. Verbeterde Siri, die altijd in de buurt is

Omdat Apple de speaker mogelijk tegelijk onthult met iOS 11, is de kans groot dat Siri ook een flinke upgrade krijgt. Geen moment te vroeg, want met Bixby, Cortana, Google Assistant en Alexa is de concurrentie groter dan ooit. Apple zou dan ook druk bezig zijn om de mogelijkheden van Siri uit te breiden, waardoor het straks mogelijk wordt om een lopend gesprek met de assistent te voeren.

Siri-speaker functies

Dit is hard nodig als Apple wil dat mensen hardop tegen een speaker gaan praten, want de huidige Siri wordt door velen nog als te ongemakkelijk ervaren. Een slimme speaker staat of valt bij de kwaliteit van de assistent.

4. Een handige beveiligingscamera

Geruchten omschrijven de Siri-speaker als een premium product dat zich op high-end gebruikers richt. Dat zien we ongetwijfeld terug in de prijs, maar dan mogen we er ook meer van verwachten. Een ingebouwde camera bijvoorbeeld, die niet alleen voor FaceTime-gesprekken van pas komt, maar ook om je huis in de gaten te houden als je er niet bent. Door je Siri-speaker op een strategische plek weg te zetten, kan het apparaat een oogje in het zeil houden. Zo weet je precies wie er je huis binnenkomt.

Siri-speaker functies

5. Een wifi-versterker en opvolger van de AirPort

Eind november bleek dat Apple op termijn de verkoop van de draadloze AirPort-routers stopt. De AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule zijn dan ook al jaren niet meer bijgewerkt en vormen slechts een klein deel van Apples totale omzet. Verwerk de functies echter in een speaker en de functies zouden er perfect bij passen. Het design van de AirPort doet zelfs denken aan dat van een speaker die Apple zou maken.

Lees het laatste nieuws over Siri

Categorieën: Apple, Geruchten
Thema's: Siri, WWDC
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen