Apple-topman: ‘Slimme speakers hebben een scherm nodig’

Lars Paijmans
8 mei 2017, 12:41
1 min leestijd
Apple-topman: ‘Slimme speakers hebben een scherm nodig’

Terwijl geruchten over Apples Siri-speaker toenemen, praat Phil Schiller over hoe bestaande slimme speakers beter kunnen. Geeft hij een voorproefje op Apples apparaat?

Lees verder na de advertentie.

Overweegt Apple een Siri-speaker display?

In een gesprek met Gadgets 360 praat marketingtopman Schiller over de Amazon Echo en Google Home; twee apparaten die een virtuele assistent een prominente plek in de woonkamer geven.

Opvallend genoeg weigert Schiller individueel commentaar te leveren op de twee slimme speakers. “Mijn moeder zei altijd dat als je niks aardigs te zeggen hebt, je beter je mond kunt houden.” Hieruit is in ieder geval af te leiden dat Schiller heel wat verbeterpunten bij de Echo en Home ziet.

Siri-speaker display

Volgens Schiller is een stemassistent op zijn best als het makkelijker is om je stem te gebruiken in plaats van een touchscreen. “Bijvoorbeeld als je in de auto zit, of een ander nummer wilt opzetten vanaf de andere kant van de kamer”, legt hij uit. Dit betekent volgens de Apples-topman nog niet dat een stemassistent een scherm kan vervangen.

Geen scherm is vooral onhandig

“Het idee dat je helemaal geen scherm hebt, is in veel situaties vooral onhandig”, aldus Schiller. Als voorbeeld noemt hij sociale netwerken, die steeds meer inzetten op fotografie. “Dat werkt al niet met een stemassistent zonder scherm.” Hetzelfde geldt voor games, zegt hij.

De uitspraken van Schiller zijn toepasbaar op de iPhone, maar ook op de Siri-speaker waar Apple de laatste hand aan zou leggen. Die krijgen we mogelijk al op WWDC 2017 te zien, de ontwikkelaarsconferentie die over een maandje plaatsvindt. De speaker zou de W1-chip hebben om snel te koppelen aan je apparaten en werkt met een verbeterde versie van Siri.

Lees ook: 5 redenen om uit te kijken naar de Siri-speaker van Apple

Bron: Gadget 360
Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen