‘Apple werkt aan slimme Siri-speaker, opent Siri voor ontwikkelaars’

Lars Paijmans
25 mei 2016, 8:26
1 min leestijd
‘Apple werkt aan slimme Siri-speaker, opent Siri voor ontwikkelaars’

Slimme spraakassistenten voor in de huiskamer gaan het helemaal worden dit jaar. Naast de Amazon Echo en Google Home lijkt ook Apple zich in de strijd te mengen voor een plekje in je woonkamer met een Siri-speaker.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan Siri-speaker

Vorige week toonde Google tijdens Google I/O de Google Home; een kleine speaker die continu in verbinding staat met het internet, en naar jouw stem luistert om opdrachten uit te voeren.

Siri Mac

Volgens The Information is Apple ook bezig aan een soortgelijk apparaat waar Siri centraal staat. Ook hier zou het om een speaker gaan met ingebouwde microfoon, die je kunt gebruiken om naar muziek te luisteren, het nieuws te volgen of andere vragen te stellen.

Naar verluidt werkt Apple al aan deze assistent voordat de Amazon Echo werd onthuld, en zou je er ook je HomeKit-apparaten mee kunnen bedienen. Dit zou een logische functie zijn, omdat HomeKit nu nog een centrale hub mist om al je apparaten gemakkelijk te bedienen.

Klaar voor WWDC 2016?

Om de mogelijkheden van Siri uit te breiden zou Apple ook aan een volwaardige Siri development kit werken, zodat ontwikkelaars Siri’s functies in kunnen bouwen. Als het aan de bronnen van The Information ligt krijgen we deze Siri-kit al tijdens WWDC te zien. Belangrijk, want dit zou betekenen dat de open Siri klaar is voor iOS 10 en OS X 10.12.

In de aanloop naar WWDC 2016 zijn er al de nodige geruchten verschenen, die zich opvallend genoeg voornamelijk op spraakassistent Siri focussen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu