‘Siri gaat uitleggen waarom je niet kon opnemen’
Michel van 't Klaphek

Siri wordt slimmer. De assistent gaat namelijk uitleggen waarom je niet opneemt, bijvoorbeeld omdat je aan het autorijden bent. Dat blijkt uit diverse ingediende patenten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Siri slimme antwoorden op komst’

Zoals gebruikelijk bij dergelijke documenten staat in formele taal omschreven dat Siri meer gebruik gaat maken van context, zoals waar je je op dat moment bevindt. Daarnaast gaat de assistent rekening houden wie je belt. Aan de hand van deze informatie gaat Siri bellers vertellen waarom je niet kunt opnemen.

Word je gebeld omdat je te laat bent voor een afspraak? Dan gebruikt de assistent Apple Maps-data om de beller te vertellen hoe laat je ongeveer arriveert. Hierbij wordt rekening gehouden met je snelheid en de persoon die je probeert te bereiken. Wanneer je baas belt vraagt Siri bijvoorbeeld of je tóch op wil nemen, omdat het misschien belangrijk is. Wanneer een onbekend nummer belt, vraagt Siri niet eens of je op wilt nemen, zo laat het patent zien.

Siri slimme antwoorden CarPlay
Daarbij lijkt het erop dat de nieuwe functie ook met CarPlay samenwerkt. Het patent schetst namelijk een voorbeeld waarbij Siri automatisch je partner belt zodra je in je auto stapt en van werk af komt.

Zien we de ‘slimme’ Siri op WWDC 2018?

De contextgevoelige Siri wordt daarmee een stuk slimmer dan de huidige variant die enkel standaardantwoorden heeft. Wanneer je telefoon bijvoorbeeld in niet storen-modus staat worden ook alle belletjes geblokkeerd, maar krijgt de beller geen aanvullende uitleg.

Het is onduidelijk of Apple ook daadwerkelijk van plan is om werk te maken van de techniek, of niet. Het bedrijf dient bijna dagelijks patenten in en de meeste concepten worden nooit uitgewerkt. Mocht dit wel het geval zijn, dan lijkt de WWDC 2018 een geschikt podium om de nieuwe technieken te tonen. Deze conferentie begint op 4 juni.

Ook interessant: Opinie: Google straft Apples Siri-achterstand genadeloos af

Uiteraard doet iPhoned ruimschoots verslag van de WWDC-keynote. Op de hoogte blijven? Download dan onze app, houd de website in de gaten of volg ons op Twitter voor een live verslag.

Het laatste nieuws over Siri

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.