De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gedeelde Siri Shortcuts werken niet: oplossing onbekend

Kaylee Laurens
24 maart 2021, 20:14
2 min leestijd
Gedeelde Siri Shortcuts werken niet: oplossing onbekend

Gebruikers van de Opdrachten-app hebben een probleem ontdekt. Via iCloud gedeelde Siri Shortcuts werken niet meer. Het is hierdoor niet mogelijk shortcuts te delen en toe te voegen. Er is nog geen oplossing bekend.

Lees verder na de advertentie.

Het probleem van verlopen iCloud-links werd direct door gebruikers via Twitter en Reddit gedeeld. Via de Opdrachten-app is het mogelijk om gemaakte Siri Shortcuts te delen met andere gebruikers via een iCloud-link. Dit is nu helaas niet meer mogelijk. Na het openen van een link, verschijnt er een melding in beeld: “Opdracht niet gevonden”. Dit bericht popt enkel op bij al bestaande iCloud-links. Nieuwe opdrachten werken nog wel. Het lijkt er op dat links van tenminste een week oud ‘kapot’ zijn .

De foutmelding is vooral voor fanatieke Shortcut-gebruikers een doorn in het oog. Zij zijn nu bang dat alle Siri Opdrachten definitief verdwenen zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk of dit inderdaad zo is. Misschien gaat het slechts om een tijdelijke storing.

siri shortcuts voorbeelden

Indien het probleem bij de servers van Apple ligt, kunnen de links weer herstelt worden. In een minder gunstig scenario blijven alle bestaande links ouder dan een week onbruikbaar. Opdrachten kunnen dan enkel nog lokaal gebruikt worden, als deze in je bibliotheek staan.

Voor nu is het een kwestie van geduld. Zodra er meer bekend is, laten wij dat in een geüpdatete versie van dit artikel weten.

Meer efficiëntie dankzij Opdrachten-app en shortcuts

Ondanks de huidige storing blijft het implementeren van Siri Shortcuts het proberen waard. Met iOS 12 introduceerde Apple Siri Shortcuts. Hiermee maakt Apple het voor gebruikers mogelijk om zelf de mogelijkheden van de spraakassistent uit te breiden. Het idee achter Siri Shortcuts is dat je via de Opdrachten-app een reeks aan taken bedenkt, die Siri met één enkele spraakopdracht uitvoert. Aangezien steeds meer apps van derde partijen ook deze spraakopdrachten ondersteunen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Opzoek naar inspiratie voor de meest efficiënte Siri Shortcuts? Via een aantal voorbeelden kun je zelf aan de slag.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen