De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

5 apps die erop vooruit gaan als Siri open source wordt

Redactie
11 mei 2016, 17:32
2 min leestijd
5 apps die erop vooruit gaan als Siri open source wordt

Volgens tech-analist Ben Bajarin maakt Apple Siri open source, waardoor externe ontwikkelaars de persoonlijke assistent beter kunnen laten samenwerken met hun apps. Wij zetten alvast vijf mogelijkheden op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Siri open source

De doorgaans betrouwbare analist baseert zijn uitspraak op goed ingelichte bronnen. Omdat Siri op dit moment nog niet open source is, zijn de mogelijkheden met externe applicaties erg beperkt. Wij hebben alvast vijf apps op een rij gezet die hun voordeel kunnen doen met een open source Siri.

1. WhatsApp berichten versturen via Siri

Een samenwerking met de populairste chatdienst ter wereld ligt erg voor de hand en kan enorm veel voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan situaties wanneer je niet je iPhone kunt pakken (zoals in het verkeer), maar wel hoognodig een berichtje moet sturen naar iemand. Door Siri te vragen om een bepaalde boodschap te versturen naar een persoon hoef je zelf niet je iPhone in handen te pakken.

gegevens spotify gelekt2. Muziekdiensten beheren

Muziekdiensten als Spotify en Tidal zouden enorm gebaat zijn bij ondersteuning voor de persoonlijke assistent. Apple Music is tot nu toe de enige muziekdienst die samen kan werken met Siri, en dat heeft zo zijn voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het openen van afspeellijsten, vinden van een specifiek nummer of artiest en het beheren van je muziekbibliotheek, zonder daarvoor je iPhone aan te raken. Of Apple er gelukkig van wordt als ook een concurrent als Spotify Siri op deze manier kan benutten is natuurlijk een hele andere vraag.

3. Navigeren met Google Maps

Alhoewel Google Maps nog steeds beter is dan Apples eigen Kaarten-app, is er nog geen Siri-ondersteuning te bekennen. Wanneer de persoonlijke assistent de dienst wel zou gaan ondersteunen, wordt het navigeren een stuk makkelijker. Geef aan Siri een adres op en Google Maps berekent de route en reistijd voor je. Dan kan je TomTom toch echt de prullenbak in.

Horizon GO4. Tv-diensten aansturen

Er komen steeds meer tv-diensten beschikbaar op iOS. Denk aan Netflix, Horizon GO, Play van KPN en dergelijken. In combinatie met Siri zou je niet alleen van zender kunnen verwisselen, maar ook vragen om een timer in te stellen of een programma te pauzeren of op te slaan. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos te noemen.

5. Games besturen zonder handen

Alhoewel het scherm van de iPhone steeds groter wordt, is het besturen van een spel met je handen nog steeds niet ideaal te noemen. Je vinger of hand blokkeert nog wel eens je zicht, wat je prestaties niet ten goede komt. Een spraakcommando voor populaire spellen als Clash Royale, Hearthstone en Cut the Rope zouden de spelervaring zeker ten goede komen.

-> Lees ook: 5 dingen die Siri kan leren van nieuwe spraakassistent Viv

Welke voordelen zie jij als Siri open source wordt gemaakt? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Ben Bajarin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu