Onderzoek: Siri loopt steeds verder achter op andere stemassistenten

Lars Paijmans
10 april 2017, 10:51
2 min leestijd
Onderzoek: Siri loopt steeds verder achter op andere stemassistenten

Een nieuw onderzoek naar Siri onderstreept wat we eigenlijk al wisten: de stemassistent loopt steeds verder achter op concurrerende diensten.

Een nieuw Siri onderzoek

Marketingbureau’s J. Walter Thompson en Mindshare sloegen de handen ineen om de kwaliteit van spraakassistenten in kaart te brengen. Volgens de onderzoekers zit Apple in een lastige positie wat betreft Siri. “Apple is een pionier met de komst van Siri in 2011, maar begint achter te lopen”, zo stelt het onderzoek.

Enerzijds staan privacy van gebruikersdata en beveiliging voorop bij Apple. Heel goed natuurlijk, maar deze gegevens kunnen juist gebruikt worden om Siri slimmer te maken. Met machine learning kan Siri meer leren over de manier waarop mensen communiceren, wat uiteindelijk voor menselijkere antwoorden zorgt waar je meer aan hebt.

Siri onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat veel gebruikers juist willen dat Siri intelligenter en persoonlijker wordt. Door jou beter te kennen, geeft de assistent immers beter antwoorden waar je iets aan hebt.

Praten tegen je telefoon, nog steeds ongemakkelijk

Duizend smartphone-eigenaren werden voor het onderzoek ondervraagd over stemassistenten. De grootste groep gebruikers is man en tussen de 18 en 34 jaar oud. Assistenten worden vooral gebruikt omdat het makkelijk en simpel is, of soms sneller werkt dan het intypen van een bericht. Naast serieuze zoekopdrachten wordt Siri nog veel gebruikt om antwoord te geven op grappige Siri vragen.

Siri wordt in de meeste gevallen binnenshuis geactiveerd, wat ook te maken heeft met het feit dat veel mensen het nog ongemakkelijk vinden om tegen hun telefoon te praten. Tweeëntwintig procent zegt zichzelf te schamen als ze in het openbaar tegen een digitale assistent op hun telefoon praten. Dit probleem geldt natuurlijk niet alleen voor Siri, maar ook voor haar concurrenten. Dit worden er steeds meer. Zo lanceerde Samsung onlangs samen met de Galaxy S8 spraakassistent Bixby en wordt ook de Google Assistant steeds populairder.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Mindshare
Categorie: Apple
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's