Siri krijgt versterking van nieuwe startup op zijn zesde verjaardag

Lars Paijmans
5 oktober 2017, 9:31
2 min leestijd
Siri krijgt versterking van nieuwe startup op zijn zesde verjaardag

Op de zesde verjaardag van Apples spraakassistent, krijgt Siri versterking in de vorm van Init.ai. Deze startup moet gesprekken met de assistent natuurlijker maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple neemt personeel Init.ai over

Hoewel Apple de startup niet heeft ingelijfd of de technieken heeft overgekocht, is simpelweg het volledige team aangenomen bij het bedrijf. In totaal bestaat de startup uit zes man, die zich volledig zullen focussen op Siri.

Als we naar het werk kijken wat Init.ai in het verleden gedaan heeft, snap je direct waarom Apple er interesse in heeft. Het bedrijf heeft een volledig eigen assistent gemaakt, die vooral een uitkomst is voor klantenservices. Door interactie met gebruikers deels te automatiseren, kan er meer worden gedaan met minder mensen, zo is het idee van Init.ai.

Init.ai

Hiervoor had de startup een uitgebreide chatassistent gebouwd. Deze werkt als een chatbot en wordt door machine learning steeds slimmer. Na afloop van een gesprek wordt de interactie geanalyseerd om er lessen uit te trekken.

“Vandaag is een spannende dag voor ons team”, aldus Init.ai op zijn blog. “We gaan een project maken dat invloed heeft op ontelbare levens over de hele wereld.” Vanaf 16 december worden alle diensten van het bedrijf gestaakt.

Siri viert zesde verjaardag

De dag dat de startup zich bij Apple voegt had niet mooier gekozen kunnen worden. Spraakassistent Siri bestond gisteren namelijk precies zes jaar. Stiekem zag Siri echter al in 2010 al het levenslicht, maar was toen nog geen eigendom van Apple. Siri werd ontwikkeld als app door een gelijknamige startup, die aanvankelijk naast iOS ook voor Android en BlackBerry OS zou verschijnen. Toen Apple de spraakassistent overgekocht, werden deze versies uiteraard geschrapt.

De meeste mensen maakten echter pas kennis met Siri toen Apple iOS 5 lanceerde in oktober 2011. Door de homeknop ingedrukt te houden, kon je Siri activeren, al werd het Nederlands nog niet ondersteund. Daar moesten we op wachten tot 8 april 2015 en iOS 8.3.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Init.ai
Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen