‘Zo wordt Siri je nieuwe secretaresse’

Michel van 't Klaphek
28 oktober 2018, 10:35
1 min leestijd
‘Zo wordt Siri je nieuwe secretaresse’

Apple gelooft in Siri en wil de assistent beter maken in multitasken. Op die manier kan de stemhulp kantoorwerkzaamheden overnemen, zoals het sturen van specifieke e-mails.

Lees verder na de advertentie.

‘Hoe Siri multitasken beter wordt’

Dat blijkt uit een patentaanvraag die het bedrijf uit Cupertino begin deze maand indiende. Opvallend genoeg staan hierin een paar specifieke voorbeelden. Uit de patentaanvraag (via Patently Apple) blijkt dat Apple Siri voor iPhone en Mac beter aan elkaar wil koppelen, zodat de apparaten met elkaar kunnen samenwerken.

Een voorbeeld geeft aan dat je op je computer door kunt gaan met het boeken van een vlucht, nadat je al een beginnetje hebt gemaakt op je telefoon. Dit bespaart tijd en frustratie, omdat je niet alle gegevens opnieuw hoeft in te vullen. In plaats daarvan geef je gewoon een stemcommando via Siri, waarna Safari op je Mac automatisch verdergaat waar je was gebleven.

Apple machine learning en siri

‘Siri wordt je nieuwe secretaresse’

Ook beschrijft Apple hoe Siri diverse kantoorwerkzaamheden gaat uitvoeren en daarmee een soort secretaresse wordt. Als je momenteel een e-mail wil versturen, moet je eerst het programma openen, het bericht opstellen en verzenden.

Al deze taken moet Siri in de toekomst ook kunnen. Geef via een stemcommando aan dat je alle foto’s van een bepaalde datum, contactpersoon of omstandigheid (zoals een trouwerij) wil doorsturen (naar bijvoorbeeld je partner) en vertel welke begeleidende tekst erbij moet. Siri zoekt vervolgens de betreffende afbeeldingen op, stelt een bericht samen en verzendt de e-mail.

Het gaat hier om een patent, dus het is niet zeker of Siri daadwerkelijk op deze manier verbeterd wordt. Wel is het aannemelijk dat Apple Siri wil verbeteren, omdat Google uitloopt maakt met haar eigen spraakassistent, de Google Assistent.

Lees het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu