Gelekte screenshots tonen Siri op de Mac in het Dock en menubalk
Lars Paymans

Een van de eerste geruchten over OS X 10.12 was destijds dat Apple eindelijk Siri naar de Mac zou brengen. Dit gerucht is vandaag een stuk waarschijnlijker geworden nu het app-icoon en andere screenshots voor Siri op de Mac uitgelekt zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Siri Mac screenshots uitgelekt

Op de screenshots (in handen van Macrumors) is te zien hoe Siri er in het Dock van OS X uit komt te zien. Zoals je hieronder kunt zien staat Siri tussen de Finder en de Launcher, in een cirkel waar het bekende spraakgolfje instaat. Door hierop te klikken open je Siri en kun je met je stem een spraakopdracht geven, net zoals je op de iPhone en iPad al jaren doet.

Siri Mac screenshots
Siri Mac screenshots

Als je Siri geen plekje in je Dock geeft kun je de spraakassistent ook nog op een andere manier activeren. Klik simpelweg op het Siri-logo in de rechter bovenhoek van de menubalk om Siri te activeren en een boodschap in te spreken. Een derde mogelijkheid is door hardop ‘Hé Siri’ te roepen. Deze optie staat standaard uitgeschakeld in OS X 10.12, maar kun je in de instellingen activeren.

Siri wordt naar verwachting tijdens WWDC 2016 door Apple onthuld. Deze conferentie begint in juni al, dus is het logisch als Apples plannen voor Siri op de Mac zich inmiddels in een vergevorderd stadium bevinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.