Siri maakt een persoonlijke assistent van de iPhone 4S
Redactie

Één van de grootste aankondigingen van de keynote van vanavond is Siri. Dit maakt een persoonlijke assistent van je iPhone 4S. Je kan Siri bijvoorbeeld vragen om een afspraak in je agenda te zetten. Hierbij hoef je geen specifieke commands gebruiken, want Siri herkent gewone spreektaal.

Smsjes beantwoorden, agenda raadplegen en weer checken

Siri kan ingezet worden om simpele taken ‘handsfree’ uit te voeren. De nieuwe functie kan bijvoorbeeld smsjes voorlezen en beantwoorden. Daarnaast kan Siri je agenda raadplegen, en het weer checken. Bij het laatstgenoemde hoef je niet te vragen ‘Wat is het weer?’, want je kan bijvoorbeeld ook vragen ‘Moet ik mijn paraplu meenemen?’ of ‘Kan ik een korte broek aan morgen?’.

Hotelkamers boeken en tafels reserveren

De persoonlijke assistent kan niet alleen simpele taken uitvoeren. Siri kan namelijk ook hotelkamers boeken en tafels reserveren bij je favoriete restaurant. Hierbij maakt Apple gebruik van honderden diensten die op internet. Daarnaast wordt de kunstmatige intelligentie van het overgenomen bedrijf Siri gebruikt om de assistent spreektaal te laten herkennen.

Voorbeeldvragen die Siri kan beantwoorden

  • Hoeveel calorieën bevat een Big Mac?
  • Kan je me morgen om 7:00 wakker maken?
  • Hoeveel dollar is 10 euro?
  • Hoeveel Griekse restaurants zijn er in de omgeving?
  • Wat betekent onomatopee?
  • In welk jaar ging prins Bernard dood?

Beschikbaarheid

Siri zal in het begin alleen Engels, Frans en Duits verstaan. Wij zullen dus niet gebruik kunnen maken van Siri als de iPhone 4S in Nederland op de markt komt. Naar verwachting wordt de ondersteuning voor ons taal wel snel toegevoegd aan Siri.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.